voetbalzone

Daniel Alves drukt fans op het hart: ‘Niemand hoeft een traan voor me te laten’

Daniel Cabot Kerkdijk13 mei 2018, 12:11
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2018, 12:11
Advertentie

Voetbalfans hoeven geen medelijden te hebben met Daniel Alves. De Braziliaanse rechtsback van Paris Saint-Germain liep dinsdag in de gewonnen bekerfinale tegen Vendée Les Herbiers een kruisbandblessure op. Hij moet een operatie ondergaan en is maanden uitgeschakeld. Daardoor moet hij het WK in Rusland aan zich voorbij laten gaan.

“Niemand hoeft een traan voor me te laten, ik heb mijn dromen waargemaakt”, verzekert Alves, een dag nadat bekend werd dat hij een operatie moet ondergaan, op zijn Instagram-account. De 35-jarige Braziliaan wil er in 2022 op het WK in Qatar nog bij zijn. “Ik zie mezelf niet als een veteraan. In mijn geest voel ik me zelfs nog een jongen van dertien. Wie weet, ben ik er in 2022 nog bij.”

“Mijn lichaam is dan 39, maar ook dan zal ik nog de 'spirit' van een zeventienjarige hebben.'' Alves, die bij de oefenduels met Duitsland en Engeland de aanvoerdersband droeg, gold als belangrijkste gegadigde om op het WK de positie van rechtsback in te vullen.

Alves speelde tot dusver 107 interlands en was aanwezig op de toernooien van 2010 en 2014. Het WK in Rusland begint op 14 juni. Bondscoach Tite maakt maandag zijn selectie bekend. Brazilië opent het WK met een wedstrijd op 17 juni tegen Zwitserland.

Bezig met laden …