voetbalzone

Daniel Alves: ‘Het wordt steeds meer geprostitueerd, dat is vervelend’

Daniel Cabot Kerkdijk11 mrt 2016, 08:16
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2016, 08:16
Advertentie

Daniel Alves denkt niet dat hij na zijn actieve loopbaan nog een rol in de voetballerij gaat vervullen. De mondige verdediger van Barcelona en het nationale elftal van Brazilië heeft zo zijn gedachten over de voetbalwereld. “Omdat ik bepaalde dingen zeg, denken mensen dat ik een andere positie binnen de samenleving heb. Maar ik voetbal niet voor geld, ik voetbal uit liefde”, zo benadrukt Alves in een uitgebreid en gevarieerd interview met Movistar+.

/

“Als ik klaar ben met voetballen, ga ik proberen om zo min mogelijk over de voetbalwereld te weten te komen. De voetbalwereld wordt steeds meer geprostitueerd, dat is vervelend en moeilijk. Er wordt telkens minder over voetbal gesproken. Voor iemand die van voetbal houdt, is dat moeilijk te begrijpen. Het zorgt ervoor dat mijn interesse om deel uit te blijven maken van deze wereld, steeds minder wordt.”

Barcelona won afgelopen seizoen de treble en dat is deze voetbaljaargang ook nog steeds een mogelijkheid. “Als je als voetballer van je vak houdt, zijn dit geweldige momenten. We hebben een geweldig seizoen achter de rug en we hebben het gevoel dat het nog beter kan. Het zou ongelooflijk zijn. Doelstellingen zorgen ervoor dat personen iets hebben om naar uit te kijken”

Het delen van kleedkamergeheimen is not done, zo benadrukt Alves. “We zijn een hoop mannen bijelkaar. Het zou niet netjes of volgens de regels zijn als iedereen van alles gaat vertellen. Dat is onze privacy. Niet iedereen heeft toegang tot onze kleedkamer. Alles wat in de kleedkamer gebeurt, blijft in de kleedkamer. Over het algemeen.”

Bezig met laden …