voetbalzone

Daniel Alves verdedigt landgenoot: ‘Idiote uitspraken, een grote schande’

Daniel Cabot Kerkdijk22 jun 2014, 08:20
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 08:20
Advertentie
voetbalzone

Brazilië was voor aanvang van het WK in eigen land de absolute favoriet om het mondiale toernooi in de wacht te slepen, maar de winnaar van de Confederations Cup van 2013 heeft tot dusver nog niet kunnen imponeren. In het eerste duel met Kroatië werd de 3-1 zege met moeite over de streep getrokken en de tweede groepswedstrijd tegen Mexico eindigde zelfs doelpuntloos: 0-0.

Met name Fred krijgt veel kritiek. De aanvaller was vorig jaar op de Confederations Cup goed voor vijf treffers in evenveel wedstrijden, maar sindsdien kwam hij nog maar tot één doelpunt in vijf interlands. In de eerste twee WK-duels was hij nagenoeg onzichtbaar. De media in Brazilië zijn kritisch op het functioneren van Fred, evenals diverse analytici. Oud-aanvaller Alan Shearer zei zelfs: ‘Hij scoort niet, hij beweegt niet en hij haalt het niveau van het team omlaag. Ik weet niet of Brazilië van systeem moet veranderen, maar dit functioneert niet. Ik weet niet waarom hij in de basis staat."

Daniel Alves neemt het voor zijn landgenoot op. “Wat een idiote uitspraken”, reageerde de rechtsback van de vijfvoudig wereldkampioen. “Een grote schande. Stommer heb ik ze niet gehoord. Iemand die weet hoe moeilijk het is om voetballer te zijn, om tegenstanders te verslaan, te concurreren en doelpunten te maken, zou toch beter moeten weten. Een schande voor het voetbal en een gebrek aan respect voor zijn collega’s. Hij moet zich schamen.”

Bezig met laden …