voetbalzone

‘Danilo kan Feyenoord jaar na transfervrije komst van Ajax miljoenen opleveren’

Wessel Antes28 jun 2023, 10:28
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 10:28
Advertentie

Rangers geeft de hoop op Feyenoord-spits Danilo niet op, zo meldt journalist Pranav Shahaney van Breaking Media Limited woensdag. De Rangers-watcher stelt dat the Gers de interesse in Cyriel Dessers (US Cremonese) op een lager pitje hebben gezet, om een akkoord met Feyenoord te vinden over Danilo. Shahaney verwacht dat de regerend landskampioen inzet op een transfersom tussen de 5,8 en 8,1 miljoen euro voor Danilo, die in De Kuip nog tot medio 2026 vastligt.

Feyenoord heeft een goede onderhandelingspositie, daar spitsen met het profiel van Danilo normaliter goed in de markt liggen. De rechtspoot beschikt over de Braziliaanse nationaliteit, genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax en heeft in zijn carrière tot dusver een uitstekend doelpuntengemiddelde genoteerd. Transfermarkt schat Danilo’s marktwaarde in op 6,5 miljoen euro, maar mogelijk houden de Rotterdammers dus nog meer over aan zijn vertrek.

Danilo, die bij Ajax, Jong Ajax en FC Twente al goede statistieken kon overbruggen, heeft het in zijn debuutseizoen voor Feyenoord redelijk gedaan. De aanvalsleider kwam in alle 48 officiële wedstrijden die de Rotterdammers speelden in actie, maar moest het vaak doen met een rol als invaller. In 2.057 speelminuten was Danilo goed voor veertien doelpunten en vier assists. In De Kuip zal hij het komend seizoen in ieder geval moeten doen met een rol als reservespits, daar hij Santiago Giménez voor zich moet dulden in het elftal van trainer Arne Slot.

Rangers-manager Michael Beale wil de selectie zo vroeg mogelijk op orde hebben, daar de Schotse topclub over enkele weken al uitkomt in de derde voorronde van de Champions League. Dessers staat ook nog altijd op het wensenlijstje van the Gers, al is Danilo momenteel hoofdkandidaat. Eerder deze transferperiode kwam Sam Lammers al over van Atalanta. Voor de 26-jarige Tilburger werd om en nabij de vier miljoen euro overgemaakt.

Bezig met laden …