voetbalzone

'Dankbare' Ruiz bevestigt zelf transfer naar Fulham

Erik van Dam01 sep 2011, 00:06
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2011, 00:06
Advertentie

Er was even speculatie in Engeland of Bryan Ruiz nu naar Fulham of Newcastle United ging, maar de aanvaller zelf heeft via zijn Twitter-account een einde gemaakt aan alle twijfel. “Met hen die mij steunen wil ik graag delen, dat ik zojuist heb getekend bij Fulham. Ik ben heel tevreden, dit is echt een overwinning”, deelt Ruiz mee. Hij zal dit seizoen direct tegenover FC Twente komen te staan in de Europa League-groepsfase.

/

Martin Jol zat als trainer van the Cottagers de afgelopen dagen nadrukkelijk achter Ruiz aan. Er doken ook verhalen op dat de Nederlander een poging deed Nacer Chadli naar Craven Cottage te halen. Joop Munsterman bevestigde dat namens FC Twente, maar zei ook het bod op de Belgische vleugelspeler afgewezen te hebben. “Het was veel te laag, dit bod konden we niet serieus nemen”, gaf de voorzitter aan. Op een bod van circa twaalf miljoen euro op Ruiz zei men wel 'ja'.

“Ik ga nu naar een grote competitie en naar een goede club. Ik zal de verdere details via mijn persoonlijke website vertellen”, laat Ruiz weten. “Ik ben de fans, medewerkers en spelers van FC Twente heel dankbaar”, voegt hij er tot slot aan toe. Ruiz begon zijn carrière in eigen land bij Alajuelense en kwam via AA Gent terecht bij FC Twente, voor vijf miljoen euro. De Costa Ricaan maakte 35 goals in 65 duels voor de club en won de landstitel, KNVB-beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal.

Bezig met laden …