voetbalzone

'Dankzij die man speel ik wekelijks in een van de beste leagues ter wereld'

Matthijs van Laar06 jun 2015, 14:40
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2015, 14:40
Advertentie

Philippe Coutinho stond in zijn periode bij Internazionale te boek als toptalent, maar in Italië kwam dat er nooit helemaal uit. Nadat ook een verhuurperiode bij Espanyol weinig soelaas bood, trok de Braziliaanse spelmaker in de winter van 2013 richting Liverpool. Daar is hij alsnog tot volle wasdom gekomen. "Ik ben Brendan Rodgers daar dankbaar voor", zegt hij.

voetbalzone

Het belangrijkste dat de Noord-Ierse manager deed, was de jonge Coutinho het volste vertrouwen schenken. "Liverpool heeft me een platform geboden om wekelijks te spelen in een van de beste competities ter wereld", aldus Coutinho in het Liverpool Magazine. "Daarnaast is de manager altijd in voor een praatje. Voor mij is dat erg belangrijk."

De 22-jarige Coutinho, die onlangs nog in verband werd gebracht met Barcelona, denkt overigens nog lang niet aan zijn top te zitten. "Ik probeer met constant te ontwikkelen. Iedere trainen ben ik bezig met afronden, bijvoorbeeld. Dat onderdeel is al beter geworden, maar het moet nog scherper. Volgend jaar wil nog betere cijfers kunnen overleggen dan dit seizoen."

Coutinho speelde het afgelopen voetbaljaar 35 competitieduels voor the Reds, waarin hij goed was voor 5 treffers en 5 assists. In de FA Cup was hij drie keer trefzeker.

Bezig met laden …