voetbalzone

'Dankzij mijn tijd in Nederland sta ik nu met de nationale ploeg op het WK'

Matthijs van Laar14 mei 2014, 13:48
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2014, 13:48
Advertentie

Als regerend kampioen van Afrika mag er op het WK in Brazilië heel wat verwacht worden van Nigeria. The Super Eagles stuiten in de groepsfase bovendien op landen als Iran en Bosnië, die op het eerste gezicht niet veel meer kwaliteit in de gelederen hebben. Kenneth Omeruo, vorig jaar nog ADO Den Haag, ziet de eindronde dan ook met veel vertrouwen tegemoet.

voetbalzone

Op de website van de FIFA geeft de twintigjarige verdediger blijk van zijn optimisme. Omeruo denkt dat Nigeria in staat moet worden geacht om de wereld te verbazen. "Ik hoop dat we de finale halen, maar ik denk dat we in ieder geval bij de laatste vier komen", claimt de jongeling, voor wie het laatste duel in groep F verreweg het meest aantrekkelijk is. Nigeria neemt het dan op tegen topfavoriet Argentinië.

"Daar kijk ik echter naar uit. We gaan proberen de nul te houden, al zal dat erg lastig zijn. Argentinië beschikt over de beste spelers ter wereld." Uiteraard verandert het gespreksonderwerp dan al snel naar Lionel Messi, de onbetwiste superster tussen al die andere sterren. "Ik zie hem vaak op tv. We zullen met het gehele team moeten zorgen dat we hem afstoppen."

Omeruo komt in het interview ook heel even ter sprake over zijn tijd in Nederland. Alhoewel zijn verblijf in Den Haag kortstondig was, bewaart hij daar goede herinneringen aan. "Ik heb veel geleerd in Nederland. Ik werkte daar samen met een goede coach (Maurice Steijn, red.), die mij en mijn manier van spelen wel mocht. Hij heeft me voor het eerst als back gebruikt, een plek waar ik eerder nooit speelde. Dat was een goede ervaring en heeft ervoor gezorgd dat ik nu in de nationale ploeg sta."

Bezig met laden …