voetbalzone

'Danny Boys' is er klaar voor: 'In Schotland is een echte voetbalsfeer'

Bart Kruyt02 jul 2011, 07:20
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2011, 07:20
Advertentie

Danny Buijs komt alsnog in Groot-Brittannië terecht. De middenvelder was vorig jaar al dichtbij een transfer naar het Engelse Derby County, maar ‘gezondheidsproblemen in de privésfeer’ zorgden er destijds voor dat die overgang niet doorging. Nu gaat Buijs alsnog verder aan de andere kant van de Noordzee: de transfervrije middenvelder tekende bij het Schotse Kilmarnock.

/

De 29-jarige middenvelder heeft er drie seizoenen bij ADO Den Haag opzitten en kijkt uit naar een nieuw avontuur. “In Schotland is een echte voetbalsfeer. Dat had ik al gehoord van Pierre van Hooijdonk en Michael Mols”, vertelde Buijs aan De Telegraaf. “Gezondheidsproblemen in de privésfeer gooiden vorig jaar roet in het eten bij mijn mogelijke transfer naar Derby County. Dat is nu beter onder controle en ik ga straks met mijn vrouw en kinderen verhuizen naar Schotland.”

Buijs zadelt de Schotse pers wel direct met een probleem op: “Ze vroegen me op de persconferentie hoe je mijn naam uitspreekt. Ze kunnen geen Buijs zeggen”, grinnikt de Alblasserdammer. Zodoende gaat de middenvelder vanaf nu door het leven als Danny ’Boys’, zoals Dirk Kuyt bij Liverpool Dirk ’Koit’ heet: “Ze proberen het wel als ik het voorzeg, maar dan wordt het nog snel ’Bous’.”

Bezig met laden …