voetbalzone

Dante loopt vleeswond op en bezorgt Guardiola flinke hoofdbrekens

Gijs Freriks20 okt 2013, 20:43
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2013, 20:43
Advertentie
/

Josep Guardiola heeft defensieve zorgen. Bayern München versloeg FSV Mainz zaterdag met 4-1, pakte dus de drie punten, maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. Dante liep vlak voor rust een diepe vleeswond in zijn linkerenkel op en liet zich vervangen door David Alaba. De Braziliaan is volgens de medische staf van der Rekordmeister tien tot veertien dagen niet inzetbaar.

Dat betekent dat de dertigjarige Dante woensdag niet in actie kan komen in de Champions League-wedstrijd tegen Viktoria Plzen en waarschijnlijk ook de competitiewedstrijd tegen Hertha BSC aan zich voorbij moet laten gaan. Dante liep de kwetsuur op na een duel met Zdenek Pospech en clubdokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt moest in totaal tien hechtingen aanbrengen.

Bayern kan tegen Plzen ook niet beschikken over de geschorste Jérôme Boateng en de geblesseerde Holger Badstuber. Javi Martínez is hersteld van een spierblessure en lijkt de thuiswedstrijd tegen de Tsjechen te kunnen halen. Hij zal vermoedelijk het centrum vormen met Daniel van Buyten of Jan Kirchhoff. Franck Ribéry was tegen Mainz vanwege een enkelblessure afwezig, maar hij is er tegen de Tsjechen weer bij.

Bezig met laden …