voetbalzone

Dante waarschuwt collega’s: ‘Anders deel ik op de training een knal uit’

Gijs Freriks06 jan 2015, 17:45
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2015, 17:45
Advertentie

Dante is nog altijd niet over de verloren wedstrijd tegen Duitsland heen. De Braziliaanse nationale ploeg verloor op het WK in eigen land met liefst 1-7 van de latere kampioen Duitsland en de verdediger wordt daar op de trainingen van Bayern München door zijn Duitse medespelers nog altijd vaak mee geconfronteerd.

voetbalzone

“Ze bleven er maar grappen over maken, tot er een moment kwam waarop ik zei: pas op, de tijd van grappen en grollen is nu wel geweest. Het was voor ons veel ernstiger dan je je kan voorstellen”, zegt Dante in gesprek met TV Globo. “Je mag overal grappen over maken, maar daar niet over. Anders deel ik op de training een keer een knal uit.”

Thomas Müller is volgens Dante de grootste ‘grappenmaker’. “Tegen hem zeg ik: maak geen grappen meer, want ik kan er niet meer om lachen. En als ik er niet om kan lachen, word ik chagrijnig en dan gaat het mis.” De 31-jarige Dante kwam na die halve finale tegen Duitsland overigens niet meer in actie voor Brazilië. Twee weken geleden zei hij tegen Rede Bahia al dat hij de kans op een nieuwe oproep klein acht.

Bezig met laden …