voetbalzone

Dante zet hoog in en mikt op landskampioenschap

Erik van Dam08 sep 2015, 19:28
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2015, 19:28
Advertentie

Dante verruilde Bayern München op de slotdag van de transferperiode voor een driejarig contract bij VfL Wolfsburg. De Braziliaanse verdediger won in drie seizoenen in Beieren negen prijzen, waaronder drie landstitels. Bij zijn nieuwe club mikt hij ook meteen op het hoogst haalbare op de Duitse velden: Dante vindt dat de ambitie zeker moet zijn om zijn oude club Bayern van de troon te stoten.

voetbalzone

“Bij Bayern heb ik geleerd wat het is om te winnen. Het zal natuurlijk niet eenvoudig zijn om Duits kampioen te worden, want Bayern beschikt over een fantastische selectie. Maar waarom zou VfL Wolfsburg geen kampioen kunnen worden? We moeten er gewoon staan, of er minstens bij in de buurt komen voor het geval het begint te wiebelen bij Bayern”, vindt de verdediger. “Wij kunnen dit seizoen best de titel pakken.”

Dante legt uit dat hij optimistisch gestemd is omdat hij de selectie in Wolfsburg goed bekeken heeft. Men is weliswaar Kevin De Bruyne en Ivan Perisic kwijtgeraakt, maar daar tegenover stond de komst van onder meer Julian Draxler, Max Kruse en Dante zelf. “Het loopt over van de kwaliteit en bovendien zijn de voorzieningen hier top. Achter de schermen wordt keihard gewerkt, maar toch blijft iedereen hier met beide benen op de grond staan”, aldus Dante op de Bundesliga-website.

Bezig met laden …