voetbalzone

Dapper Armenië zet zelfde prestatie neer als Oranje, Spanje en Duitsland

Erik van Dam07 okt 2011, 19:12
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2011, 19:12
Advertentie

Armenië leek voor aanvang van de EK-kwalificatiereeks één van de zwakke broeders in Groep B, maar niets is minder waar, zo blijkt. De Oost-Europeanen knokten zich vrijdagavond naar de gedeelde koppositie in de groep, door Macedonië met 4-1 te kloppen. Voor rust en erna scoorde het land in Yerevan tweemaal. Gevorg Ghazaryan en Henrikh Mkhitaryan waren niet voor het eerst van waarde.

/

Voor vrijdag stond Armenië op een gedeelde derde plaats met Slowakije; beide landen hadden veertien punten verzameld. Het land wist dat een nieuwe zege de gedeelde koppositie, naast Rusland, zou brengen. Met die wetenschap werd er in de Armeense hoofdstad afgetrapt en na iets meer dan een half uur spelen stond het reeds 2-0. Marcos Pizzelli en Mkhitaryan namen de doelpunten voor hun rekening.

Laatstgenoemde, middenvelder van Shakhtar Donetsk, scoorde al voor de vierde keer deze EK-cyclus. Na rust vergrootte Ghazaryan met zijn vijfde goal in de groep de voorsprong tot 3-0. Vance Sikov redde de Macedonische eer kort voor tijd, maar Artur Sarkisov zorgde uiteindelijk toch nog voor 4-1. Zodoende is Armenië na Nederland, Spanje en Duitsland het vierde land dat drie EK-kwalificatiewedstrijden op rij met drie of meer doelpunten verschil wint. Hiervoor werden Slowakije (4-0) en Andorra (3-0) al geklopt.

Bezig met laden …