voetbalzone

Dapper Hearts snoept drie punten af van tien man Celtic

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2009, 14:26
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2009, 14:26
Advertentie

Celtic heeft zondag duur puntverlies geleden op bezoek bij Hearts. De nummer twee van de ranglijst nam weliswaar vroeg in de wedstrijd de voorsprong, maar moest met tien man uiteindelijk toch toezien hoe de thuisploeg er met de winst vandoor ging: 2-1. Zodoende heeft Celtic drie kostbare punten verspeeld en is de achterstand op de eeuwige rivaal opgelopen tot vier punten.

/

Om lijstaanvoerder Glasgow Rangers bij te blijven, moest er gewonnen worden door de manschappen van trainer Tony Mowbraw. Al vroeg in de wedstrijd kwam Celtic op voorsprong, omdat Georgios Samaras er als de kippen bij was om de rebound binnen te werken, nadat de kopbal van Scott McDonald op de paal belandde: 0-1. Toch konden The Boys niet lang van de voorsprong genieten.

Het duel was nog geen een half uur onderweg toen Celtic een penalty tegen kreeg en met tien man kwam te staan, omdat Gary Caldwell de doorgebroken Jamie Mole neerhaalde in het strafschopgebied en rood kreeg. De daaropvolgende elfmetertrap werd door Michael Stewart keurig in de linkerbenedenhoek geplaatst: 1-1. Toch was Celtic beter en gevaarlijker, maar het ontbrak de ploeg vooral in de afronding aan het nodige geluk.

Aan het begin van de tweede helft was Celtic dichtbij, toen Aiden McGeady zichzelf knap vrijspeelde, maar de paal raakte. Niet veel later presteerde Samaras het om voor een open doel de bal over te schieten. Een kwartier voor tijd brak deze inefficiëntie de bezoekers op, omdat Ismael Bouzid de voorzet van David Templeton uitstekend taxeerde en met een snoekduik Hearts de winst bezorgde: 2-1. Marc-Antoine Fortuné raakte in de slotfase nog de paal, terwijl de kopbal van Glenn Loovens op de lijn werd gekeerd.

Bezig met laden …