voetbalzone

Daprela gaat Diamanti achterna en ruilt West Ham in voor Brescia

Erik van Dam30 aug 2010, 19:51
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2010, 19:51
Advertentie

Fabio Daprela (19) zet zijn carrière voort in de Serie A bij Brescia. De nummer voorlaatst van Italië heeft de Zwitserse jeugdinternational gebonden met een vijfjarig contract. Daprela arriveerde een jaar geleden bij The Hammers en was een aankoop van toenmalig coach Gianfranco Zola. Diens opvolger, Avram Grant, zag het niet zitten in Daprela.

Daarom heeft de linksback ervoor gekozen om aan de slag te gaan bij Brescia. De Italiaanse vereniging bevestigt zijn komst maandag via de officiële kanalen. Daprela debuteerde drie jaar geleden in zijn geboorteland bij Grasshoppers. Na twee jaren waarin de vierde plaats werd veroverd, kreeg hij de kans om in de Premier League verder te gaan.

Het avontuur werd evenwel niet wat Daprela en West Ham ervan verwacht hadden. De defensieve schakel speelde maar zeven duels voor de club uit Londen en mocht deze zomer dus uitzien naar een nieuwe werkgever. Die heeft hij nu gevonden; Brescia trok eerder al Matteo Sereni, Panagiotis Kone en Eder aan. Bovendien werd Alessandro Diamanti al weggehaald bij West Ham; de Italiaan flopte volledig in Engeland.

Bezig met laden …