voetbalzone

‘Dat andere mensen mij de beste keeper vinden, heb ik niet nodig’

Gijs Freriks28 jun 2014, 20:40
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 20:40
Advertentie

België verloor nog nooit met Thibaut Courtois in het doel. Van de twintig wedstrijden die de keeper speelde, werden er veertien gewonnen en zes gelijkgespeeld. De nummer één van de Rode Duivels is op het huidige WK in Brazilië ook in goeden doen: hij slikte nog geen enkel velddoelpunt en bevestigt dan ook zijn status als topkeeper.

voetbalzone

De 22-jarige Courtois, die onder contract staat bij Chelsea, houdt zich evenwel niet bezig met alle (positieve) kritieken: “Individuele erkenning interesseert mij niet veel”, zegt hij in een interview met Voetbalkrant. “Ik moet gewoon zorgen dat ik de ploeg kan helpen als ze me nodig hebben. Dat andere mensen mij de beste keeper vinden, heb ik niet nodig. Ik moet gewoon zorgen dat ik de ploeg help.”

“Of ik de beste doelman van het WK wil worden? Dat is zeker geen doel op zich. Enkel de ploeg telt op een wereldkampioenschap voetbal”, vervolgt de negentienvoudig international in gesprek met Sporza. Courtois treedt met zijn land, dat groepswinnaar werd van Groep H, dinsdagavond aan tegen de Verenigde Staten.

Bezig met laden …