voetbalzone

'Dat Duitsland vol van zichzelf is, kan voor ons positief uitpakken'

Daniel Cabot Kerkdijk12 jun 2010, 12:58
Laatst bijgewerkt: 12 jun 2010, 12:58
Advertentie

Joachim Löw heeft in een onbewaakt ogenblik laten ontvallen dat hij de speelstijl van de eerste WK-tegenstander Australië saai vindt. De toch al wilskrachtige manschappen van Pim Verbeek reageerden op karakteristieke wijze op de uitlatingen van de bondscoach van Duitsland. ''Laat ze maar met stenen gooien naar ons. Die nemen wij op onze kin'', sprak Tim Cahill stoere taal.

/

''Laat die Duitsers ons maar naar beneden praten'', vervolgde Cahill. ''Ze zijn ook nogal vol van zichzelf. Voor ons kan dat alleen maar positief uitpakken. We beginnen duidelijk als underdogs aan de wedstrijd. Maar we willen zo snel mogelijk een daad stellen in het duel.''

Australië wil de knappe prestatie van vier jaar geleden bij het WK in Duitsland graag herhalen. Onder leiding van de toenmalige bondscoach Guus Hiddink kwalificeerden de Socceroos zich in de groep achter Brazilië verrassend voor de achtste finales. Daarin was de latere wereldkampioen Italië uiteindelijk te sterk, dankzij een benutte strafschop in de extra tijd.

Bezig met laden …