voetbalzone

'Dat Fàbregas moeite heeft met ons spel, dat is zijn probleem'

Matthijs van Laar14 jan 2011, 11:36
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2011, 11:36
Advertentie

Ian McParland kan helemaal niks met de kritiek van Cesc Fàbregas aan het adres van Ipswich Town. De inmiddels weer vertrokken caretaker manager won deze week in de halve finale van de Carling Cup met zijn ploeg van Arsenal, maar volgens de Spaanse ster stelt het veldspel van de Tractor Boys weinig voor. “Wat had hij dan verwacht. Dat we ze op de ‘Arsenal-manier’ zouden verslaan?”, zegt de cynische McParland vrijdag.

/

Fàbregas betitelde de Championship-club na afloop van de nederlaag als een ploeg die enkel en alleen de lang bal weet te hanteren, in de hoop dat er vervolgens iets goeds mee gebeurt. “Arsenal heeft enkele van de beste spelers ter wereld en ik heb van de jongens gevraagd of ze alles wilden geven. Dat is precies wat ze gedaan hebben. We hebben het gras voor hun voeten weggevreten”, aldus de trotse coach.

“Wanneer het kon hebben we de bal rondgespeeld, maar natuurlijk zijn er veel momenten waarop je geen risico moet nemen. Dat Fàbregas daar moeite mee heeft is zijn probleem. Hij kan zeggen wat hij wil, maar wij hebben die wedstrijd met 1-0 gewonnen en dat is het enige dat telt.” Overigens is Ipswich ondanks de knappe zege nog niet zeker van de finale. Op 25 januari volgt nog een replay in het Emirates Stadium.

Bezig met laden …