voetbalzone

'Dat geld was erg verleidelijk, ik kon er drie nachten niet van slapen'

Daniel Cabot Kerkdijk07 dec 2015, 08:15
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2015, 08:15
Advertentie

Odion Ighalo is een van de smaakmakers van Watford dit seizoen. De aanvaller was dit seizoen al goed voor negen doelpunten in de Premier League en heeft samen met Troy Deeney al veertien van de zeventien treffers van the Hornets in de hoogste Engelse divisie voor zijn rekening genomen.

voetbalzone

Het had niet veel gescheeld of Ighalo, 26 jaar, had dit seizoen niet in Engeland gespeeld. "Ik had vier of vijf aanbiedingen. Die uit China was echt te gek voor woorden", erkent de Nigeriaan maandag in gesprek met diverse Britse media. Hebei China Fortune had liefst vijftien miljoen euro over voor Ighalo, die met zijn twintig doelpunten in de Championship een belangrijk aandeel had in de promotie naar de Premier League.

Ighalo erkent dat hij slapeloze nachten had. "Dat soort bedragen is erg verleidelijk. Ik kon drie nachten op rij niet slapen, ik dacht nergens anders aan. Iedereen had wel een mening. Maar ik bleef uiteindelijk kalm onder de situatie en nam een beslissing. Het was altijd mijn droom om in Engeland te spelen en daar wilde ik onderdeel van uit blijven maken. Ik wilde mijn droom niet om financiële redenen verstoren."

Ighalo maakte in 2015 liefst 25 doelpunten, alleen Harry Kane deed het in de hoogste vier afdelingen van Engeland beter. "Soms is geld niet alles. Op mijn leeftijd zou een overstap naar China niet goed voor mijn loopbaan zijn. Ik wil mezelf als voetballer ontwikkelen."

Bezig met laden …