voetbalzone

'Dat heeft Bale echt miljoenen en miljoenen ponden gekost'

Daniel Cabot Kerkdijk10 sep 2015, 00:26
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2015, 00:26
Advertentie

Gareth Bale is een van de beste voetballers die ooit in het tenue van Wales heeft gespeeld, maar hij had ook het shirt van Engeland om de schouders kunnen dragen. Als tiener stond de 26-jarige linkspoot voor de keuze tussen de twee landen en hij koos voor Wales. Een beslissing die Bale veel geld heeft gekost, zo stelt zaakwaarnemer Jonathan Barnett.

voetbalzone

Barnett is van mening dat Bale veel waardevoller zou zijn als hij Engels international zou zijn, ook al staat Wales op het punt om zich voor het eerste toernooi sinds 1958 te plaatsen: het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk. "Bale was vijftien toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. We hadden het erover of hij voor Engeland of Wales ging spelen. Vanwege de nationaliteit van zijn grootmoeder was hij speelgerechtigd voor Engeland, maar zijn moeder en vader beten bijna mijn hoofd eraf."

"De vader en moeder van Bale zijn fanatieke fans van Wales. Het heeft Bale uiteindelijk echt miljoenen en miljoenen ponden gekost. Je kunt je voorstellen hoe het zou zijn als hij volgend jaar voor Engeland op het EK zou spelen. Maar hij vindt het geweldig om voor Wales uit te komen." Bale speelde tot dusver 52 A-interlands en was daarin goed voor 18 doelpunten. In de EK-kwalificatiecampagna was hij goed voor zes treffers.

Bezig met laden …