voetbalzone

‘Dat ik als trainer onervaren ben, dat weet iedereen’

Erik van Dam19 feb 2016, 12:58
Laatst bijgewerkt: 19 feb 2016, 12:58
Advertentie

Feyenoord vroeg Giovanni van Bronckhorst vorig seizoen het stokje over te nemen van Fred Rutten, toen de wegen tussen club en trainer zich scheidden. Gio coachte Feyenoord zonder echt succes gedurende de play-offs en bereidde de club vervolgens de gehele zomer voor op het seizoen 2015/16. Dat seizoen begon prima, maar na de winterstop is Feyenoord compleet ingezakt en leed men zeven nederlagen op een rij.

/

Deze week maakten de Rotterdammers bekend dat Dick Advocaat zich in een mentor-rol zou gaan ontfermen over Van Bronckhorst, die hij zelf meemaakte bij Glasgow Rangers en Oranje. Advocaat was de laatste dagen te vinden bij Feyenoord en heeft Van Bronckhorst waar nodig geholpen ter voorbereiding op het duel van dit weekend met Roda JC. Van Bronckhorst zegt dat hij de 68-jarige trainer heel dankbaar is. Het initiatief kwam van Feyenoord, maar Van Bronckhorst omarmde het plan meteen.

“Ik ben heel blij met Dick”, liet Van Bronckhorst weten aan RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel en Algemeen Dagblad-verslaggever Mikos Gouka. “Er komt nieuwe energie vrij met hem erbij. Ik ben blij met zijn aanwezigheid, met Dick heb ik al jaren een goede band. Soms is het goed om een buitenstaander er bij te halen. Ik hoop dat dit zorgt voor de ommekeer. Dat ik een onervaren trainer ben, weet iedereen. Ik zie dit niet als een beschadiging”, aldus de trainer van Feyenoord.

/

Wat de missie van Feyenoord is, lijdt geen twijfel: de negatieve serie doorbreken en eindelijk weer eens een competitiewedstrijd winnen. Zondagmiddag moet het gebeuren, thuis tegen Roda JC. De gesprekken met Advocaat moeten voor dat extra beetje gezorgd hebben, de voorbije dagen. “Het is even wennen voor mij om Advocaat er bij te hebben, maar ook voor hem. Hij blijft toch een trainer, want dat is hij”, geeft Van Bronckhorst vrijdag toe, twee dagen voor het duel met Roda JC.

“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, ik zou gek zijn als ik deze kans liet lopen. Ik wil het beste voor de club”, legt de oud-verdediger uit. Zijn nieuwe ‘mentor’ heeft de vrijheid om te gaan en staan waar hij wil binnen Feyenoord, maar Van Bronckhorst zegt dat dat niets betekent voor hemzelf of voor Jean-Paul van Gastel of Jan Wouters. De spelers reageerden positief op de aanwezigheid van de Kleine Generaal, voegt hij toe. “Er komt ook echt iemand binnen, met zo veel ervaring”, benadrukt hij.

Bezig met laden …