voetbalzone

‘Dat ik nog steeds clubtopscorer ben met twee goals, is niet goed’

Erik van Dam25 okt 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2014, 07:00
Advertentie

FC Dordrecht promoveerde eind vorig seizoen naar de Eredivisie en begon de competitie in augustus sterk: sc Heerenveen werd buitenshuis meteen geklopt. Bij die ene overwinning op 9 augustus bleef het sindsdien echter ook. De ploeg van Ernie Brandts incasseerde nadien zes nederlagen en twee remises en vrijdagavond werd verliespartij nummer zeven een feit: uit bij ADO Den Haag stond het na negentig minuten 2-0.

voetbalzone

Scoren blijkt een flink manco voor de Schapenkoppen: het lukte pas negen keer in tien wedstrijden. Dat Giovanni Korte er door een blessure al even niet bij kan zijn, helpt FC Dordrecht niet bepaald. Vorig seizoen maakte hij er vijftien in de Jupiler League en in de zes wedstrijden die hij dit seizoen speelde was het twee keer raak. “Dat ik nog steeds clubtopscorer ben met twee goals, is niet goed”, zegt Korte echter. “Ik had liever gehad dat iemand anders dat was.

Korte verblijft op huurbasis bij Dordt en is eigenlijk eigendom van ADO Den Haag. Vrijdag zag hij hoe die club won van zijn tijdelijke werkgever. “Het is heel lastig als je er niet bij bent. Je wilt het liefst op het veld staan, dat gaat de hele tijd door je hoofd heen”, zegt Korte tegen Omroep West. Volgend seizoen hoopt hij sowieso in de Eredivisie te spelen, ongeacht het seizoen van FC Dordrecht. “Dit seizoen afmaken bij Dordt, dan kom ik volgend jaar weer terug naar ADO”, aldus de aanvaller.

Bezig met laden …