voetbalzone

'Dat ik nu drie jaar geen Europees voetbal kan spelen, is een probleem'

Bart Kruyt21 dec 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2015, 06:30
Advertentie

De straffen die FC Twente kreeg opgelegd van de licentiecommissie van de KNVB leken behoorlijk mee te vallen, maar Kamohelo Mokotjo denkt daar anders over. Een van de sancties is dat Twente drie jaar lang geen Europees voetbal mag spelen en hoewel dat er momenteel toch niet lijkt in te zitten, ziet Mokotjo dit als een groot probleem, zo zegt hij in De Telegraaf.

voetbalzone

De middenvelder wil niet voor spek en bonen voetballen. “Dat ik nu drie jaar geen Europees voetbal kan spelen, is een probleem voor mij”, beaamde Mokotjo na de kansloze nederlaag (5-1) bij Vitesse. “Ik heb even een break nodig. Als ik terugkom, zullen we zien wat er gebeurt. Ik weet dat het team mij nodig heeft en heb nog een contract, dat zal ik respecteren.”

Mokotjo was afgelopen zomer al dicht bij een vertrek bij Twente, maar omdat er geen werkvergunning geregeld kon worden, ging zijn overstap naar Brentford niet door. De 24-jarige Mokotjo speelt nu anderhalf jaar in Enschede en heeft nog een contract dat tot de zomer van 2018 doorloopt. Tot die tijd mag Twente dus geen Europees voetbal spelen.

Bezig met laden …