voetbalzone

‘Dat is abnormaal voor Nederlandse begrippen, ze zeiden: ’Dan gaan we dood‘’

Tim Siekman02 sep 2018, 10:32
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2018, 10:32
Advertentie

Leonid Slutsky is sinds deze zomer eindverantwoordelijke bij Vitesse en de Russische oefenmeester zegt de Nederlandse voetbalcultuur steeds beter te begrijpen. Slutsky vindt het interessant om de Nederlandse kijk op het voetbal tot zich te nemen, maar desalniettemin blijft Slutsky bij tijd en wijle zijn eigen wensen implementeren.

Zo is het trainingsregime van Slutsky zwaarder dan men doorgaans bij Vitesse gewend is. “Bij ons trainingskamp in Oostenrijk heb ik de spelers tien dagen twee keer per dag laten trainen. Dat is abnormaal voor Nederlandse begrippen. Iedereen zei: 'Dan gaan we dood.' Toen zei ik: 'Oké, als een van jullie doodgaat, verander ik het schema van de dag erna misschien'”, zegt Slutsky in gesprek met de NOS.

Slutsky is inmiddels vertrouwd met de Nederlandse gebruiken en gaat dagelijks met de fiets naar zijn werk. Ook heeft de Rus zijn eerste bitterbal achter de kiezen. “Hoe heten die hete ballen? Ah, ja bitterballen! Toen ik die voor het eerst at, vertelde niemand mij daarbij dat ze van binnen heet zijn. Het was geen fijne ervaring kan ik je vertellen."

De Arnhemmers zijn dit seizoen nog ongeslagen in de Eredivisie. Vitesse won het eerste duel met FC Groningen (5-1) en speelde vervolgens gelijk tegen sc Heerenveen (1-1) en AZ (0-0). Zondagmiddag ontvangt de ploeg van Slutsky Ajax in GelreDome. De Amsterdammers zijn ook nog ongeslagen in de Eredivisie en hebben in totaal zeven punten verzameld.

Bezig met laden …