voetbalzone

‘Dat is best knap van Oranje, vooraf had ik getekend voor de kwartfinale’

Erik van Dam23 jun 2014, 14:42
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 14:42
Advertentie

In aanloop naar het WK 2014 waren veel voetbalfans in Nederland pessimistisch over de kansen van Oranje. De ploeg van Louis van Gaal begon echter geweldig, met een 1-5 overwinning op wereldkampioen Spanje, en vervolgens werd ook Australië verslagen. Na twee groepswedstrijden is Nederland al zeker van de volgende ronde en maandag is Chili de laatste opponent in de groepsfase. Arthur Numan denkt dat Oranje ook de achtste finales zal overleven.

voetbalzone

Brazilië, Mexico en Kroatië zijn nog in de race voor een plek bij de laatste zestien en een van die drie landen zal de volgende tegenstander zijn van Nederland. Numan zegt in gesprek met NUsport dat hij denkt dat dat Nederland-Chili gelijk eindigt. Oranje eindigt dan als nummer één in Groep B. Of dat echt een voordeel is, weet de oud-verdediger niet. “Ik ben namelijk niet onder de indruk van Brazilië. Die Mexicanen vind ik wel aardig spelen.”

“Bovendien zijn er zoveel verrassingen dit WK, dat bijna iedere tegenstander gevaarlijk is”, vervolgt de oud-international. Hij voorspelt dat het team van Louis van Gaal ook de volgende ronde zal overleven in Brazilië. Oranje komt minstens tot de kwartfinale, zegt hij. “En dan hangt het af van de tegenstander en een beetje geluk of we nog verder komen. En dat is best knap. Vooraf had ik getekend voor de kwartfinale.”

Bezig met laden …