voetbalzone

'Dat is jammer, maar ik heb het verder prima naar mijn zin bij Ajax'

Bart Kruyt16 jan 2015, 14:26
Laatst bijgewerkt: 16 jan 2015, 14:26
Advertentie

Dat Niklas Moisander in ieder geval tot het einde van dit seizoen bij Ajax blijft, had in de zomer nog niemand verwacht. De Amsterdammers hielden voor aanvang van dit voetbaljaar al rekening met een vertrek van de Fin en versterkten zich daarom met Nick Viergever, die werd overgenomen van AZ. Moisander bleef echter en Viergever speelde nog geen enkel duel centraal achterin.

voetbalzone

De verdediger begon het seizoen als defensieve middenvelder en speelde de laatste wedstrijden voor de winterstop als linksback, vanwege de knieblessure bij Nicolai Boilesen. "Het is jammer dat ik op de plek die ik graag wil bemachtigen, centraal achterin, nog niet heb gespeeld", zegt Viergever in Het Parool."Ik heb het daar wel met de trainer over gehad. Dat ik ook een kansje wilde op die positie."

"Maar je moet je schikken in een selectie", weet Viergever. "Het grote geheel is belangrijker dan de wens van een individu." Volgens de zomeraanwinst waren de gesprekken met de technische staf, waarin ook werd gesproken over de toekomst, 'prima': "Ze weten hoe ik erin sta, zij hebben een helder beeld van mij. Ik heb het verder prima naar mijn zin bij Ajax."

Bezig met laden …