voetbalzone

‘Dat is veel geld, 44 miljoen euro, maar ze hebben een aankoop nodig’

Daniel Cabot Kerkdijk20 jan 2014, 23:10
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2014, 23:10
Advertentie

Gary Neville is er niet van overtuigd dat Juan Mata eventueel een versterking voor Manchester United zou zijn. Afgelopen weekeinde werd al gesuggereerd dat de regerend landskampioen van Engeland een formeel bod op de aanvaller van Chelsea zou uitbrengen en de tabloids van dinsdag maken melding van een bod van liefst 44 miljoen euro. De Spaans international heeft in Londen geen uitzicht op speeltijd en zat afgelopen zondag in de topper tegen Manchester United (3-1) op de bank.

voetbalzone

Neville is voorstander van de komst van een grote naam naar Old Trafford, maar denkt niet dat Mata direct een versterking zou zijn. “Dat is veel geld, 44 miljoen euro, maar ze hebben een aankoop nodig”, reageert de oud-verdediger. “Past hij in de filosofie van Manchester United? Ik vind van niet. Op de eerste plaats moet je je afvragen waar hij moet spelen. Robin van Persie en Wayne Rooney spelen als ze fit zijn. Dan moet je Mata dus aan de rechter- of linkerkant opstellen.”

“We hebben Shinji Kagawa op links zien spelen, we hebben Kléberson soms op links zien spelen en zelfs Juan Sebastián Verón speelde bij Manchester United op links omdat centraal op het middenveld geen optie was”, geeft Neville aan. “Misschien moet Manchester United zijn filosofie veranderen en wellicht denkt David Moyes daar ook aan. Met minder buitenspelers en een middenveld van drie man. Ze moeten veranderen als ze Mata in zijn gebruikelijke rol willen laten spelen. En natuurlijk is hij een fantastische voetballer en dat is wat Moyes, Manchester United en Ed Woodward nodig hebben.”

“Ze moeten een statement maken en de komst van Mata kan ook een positief effect hebben op het aantrekken van andere voetballers”, claimt Neville. “Ze hebben zeker drie tot vier nieuwe spelers nodig. Dat zou het begin van een nieuwe periode kunnen inluiden.” Neville vindt andere spelers meer bij Manchester United passen. “Spelers als Paul Pogba, Marco Reus, Luke Shaw en Arturo Vidal passen in de filosofie van Manchester United. En dat geldt ook voor Lucas Moura, Ilkay Gündogan en Julian Draxler. Jonge spelers die nog niet hun top hebben bereikt en tot wereldvoetballers kunnen uitgroeien.”

Bezig met laden …