voetbalzone

'Dat land heeft het in zich om de grote verrassing van het EK worden'

Matthijs van Laar03 jan 2016, 13:27
Laatst bijgewerkt: 03 jan 2016, 13:27
Advertentie
voetbalzone

Echt uitkijken naar het EK in Frankrijk doet Pierre van Hooijdonk niet, nu Oranje ontbreekt tussen de 24 deelnemende landen. Wanneer het toernooi in Frankrijk van start gaat, kan dat echter zo omslaan, weet hij. In gesprek met Metro blikt hij hoe dan ook alvast kort vooruit op het toernooi van komende zomer.

Pi-Air zegt geen trek te hebben in de groepsfase. Door het grote deelnemersveld zitten er veel wedstrijden tussen die niet kunnen bekoren en bovendien gaan in de meeste groepen de eerste drie landen door. Van spanning is daardoor nauwelijks sprake. Wel zegt de voormalig speler van clubs als Vitesse, Fenerbahçe, Benfica en Feyenoord uit te kijken naar Slowakije.

“Ik verwacht veel van ze, want de Slowaken hebben enorm veel power”, weet Van Hooijdonk uit zijn periode als assistent-bondscoach van Jong Oranje, waarmee hij een aantal keer aantrad tegen de beloften uit dat land. “Voor het grote publiek hebben ze onbekende spelers, waardoor er nog geen druk op ze ligt. Zij hebben het in zich om de grote verrassing van het toernooi te worden.”

Bezig met laden …