voetbalzone

‘Dat lijkt me niets voor Wenger, die wil gewoon elke dag op het veld staan’

Robin Bruggeman06 jul 2016, 22:09
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2016, 22:09
Advertentie

De Engelse voetbalbond moet na het teleurstellende EK en het vertrek van Roy Hodgson op zoek naar een nieuwe bondscoach. Er zijn al verschillende namen de revue gepasseerd van trainers die de taak eventueel op zich zouden kunnen nemen, waaronder die van Arsenal-coach Arsène Wenger. Zijn voormalig pupil Thierry Henry denkt echter niet dat de Fransman zit te wachten op die baan.

/

“Wat ik zo mooi vind aan Arsène is dat hij het geweldig vindt om elke dag weer op het veld te staan”, vertelt Henry aan Sky Sports. “Dat kan niet als je ergens bondscoach bent. Daarom zie ik het niet gebeuren, maar je weet het natuurlijk nooit. Arsène houdt van Arsenal en hij zit er al een hele tijd. Het lijkt ons niet dat hij de club gaat verlaten en je kan de rol van Engelse bondscoach inmiddels wel zien als een onmogelijke baan.”

Henry denkt dat de Engelsen een voorbeeld moeten nemen aan buurman Wales: “Ik weet niet wat de filosofie van de FA is, maar je moet er wel één hebben en daar dan bij blijven. Het zou geen probleem moeten zijn om een Engelse manager aan te stellen. Kijk maar naar Chris Coleman; als Wales het kan, moet Engeland ook iemand kunnen vinden die het voor elkaar krijgt een team neer te zetten dat mee kan doen met de top.”

Bezig met laden …