voetbalzone

'Dat mijn kinderen in Espanyol-pyjama's slapen, zegt denk ik genoeg'

Erik van Dam11 feb 2012, 23:20
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2012, 23:20
Advertentie

Mauricio Pochettino wordt in de Spaanse pers recent gelinkt aan Real Madrid. De 39-jarige Argentijn staat sinds januari 2009 aan het roer bij Espanyol en loodste de club naar een tiende, elfde en achtste plaats in de Primera División. Momenteel staat Espanyol zelfs knap vijfde en dus wordt er door velen gewezen naar Pochettino als de kracht achter het bescheiden succes. De trainer gaat de geruchten over een nieuwe baan bij Real echter uit de weg.

/

In Madrid zwaait José Mourinho nu de scepter, maar als hij dit seizoen geen prijs wint met Real komt zijn verblijf wellicht ten einde. In Spanje roept men dat Pochettino de voorkeur geniet van voorzitter Florentino Pérez. “We zijn inmiddels wel gewend geraakt aan geruchten, toch?”, is het antwoord van de Espanyol-trainer. “Dat mijn kinderen in Espanyol-pyjama's slapen, zegt denk ik wel genoeg.”

“Gelukkig hoef ik op dit moment aan maar één ding te denken, en dat is het belangrijkste: de competitie.” Pochettino's contract bij de tweede club van Barcelona loopt nog tweeënhalf jaar door. Als speler kende hij een lange loopbaan, die hem van Newell's Old Boys naar Espanyol leidde en via Paris Saint-Germain en Bordeaux weer terug bij de Catalanen. Ook haalde hij het Argentijnse nationale team.

Bezig met laden …