voetbalzone

'Dat Sanders naam gezongen wordt, vind ik niet erg'

Matthijs van Laar04 mrt 2013, 15:27
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2013, 15:27
Advertentie
/

Nikolay Mihaylov maakte tot voor kort een stabiele indruk in het doel van FC Twente, maar met de neerwaartse spiraal van de Enschedese club is ook de kritiek op het functioneren van de Bulgaarse goalie toegenomen. Enkele weken terug liet hij zich van afstand verrassen door Willem II-middenvelder Ricardo Ippel en afgelopen weekend klopte Ajacied Niklas Moisander hem van ver buiten de zestien.

Het verleidde de fans van de Tukkers om de naam van good old Sander Boschker te scanderen. Mihaylov, die tegenover TC Tubantia erkent dat hij niet goed anticipeerde op de inzet van de Finse verdediger, zit daar echter niet mee. “Ik ben niet de club, McClaren is niet de club, de supporters zijn dat”, beseft Mihaylov, die de afgelopen weken bestempelt als een crazy periode.

“Ik heb ongelooflijk veel respect voor Sander en dat zijn naam wordt gezongen, vind ik niet erg”, voegt de sluitpost daar nog aan toe. “Ik voel me geen slachtoffer, dit hoort erbij.” Mihaylov vindt dat de tijd van freewheelen voorbij is. De spelers van FC Twente moeten de hand in eigen boezem steken en zich ‘als leiders gaan gedragen’, stelt de 24-jarige Bulgaar verder. De voorbije weken zag de club uit Overijssel de achterstand op koploper PSV groeien tot negen punten. De landstitel lijkt daarmee uit beeld.

Bezig met laden …