voetbalzone

'Dat transferverzoek was een fout waar ik van heb geleerd'

Bart Kruyt04 sep 2015, 12:45
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2015, 12:45
Advertentie

Charlie Austin was in het afgelopen seizoen goed voor achttien competitietreffers in de Premier League en na de degradatie van Queens Park Rangers leek het dan ook een zekerheid dat de aanvaller een transfer zou gaan maken. QPR vroeg echter 22 miljoen euro voor Austin en er was geen club die bereid was om dit bedrag te betalen. De aanvaller speelt zodoende in ieder geval tot januari in de Championship, waar hij na vijf competitieduels alweer vier keer heeft gescoord.

voetbalzone

Austin geeft toe dat hij best een transfer wilde maken, maar dat hij het standpunt van zijn werkgever ook goed kan begrijpen. Hij heeft in ieder geval niet overwogen om iets te forceren door bijvoorbeeld een transferverzoek in te dienen: “Ik heb dat destijds bij Swindon gedaan en ik heb daar veel spijt van”, zegt Austin. “Ik kreeg mijn transfer naar Burnley (in januari 2011, red.), maar ik had dat anders moeten aanpakken. Ik zette alle supporters van Swindon tegen me op en mijn ploeggenoten kregen een slecht gevoel over me. Ik vond dat niks. Het was een fout waar ik van geleerd heb.”

QPR dreigt Austin nu transfervrij kwijt te raken, omdat de aanvaller nog maar een contract voor een seizoen heeft. Zijn werkgever probeert deze verbintenis te verlengen; er wordt beweerd dat Austin aast op een verdubbeling van zijn salaris en een clausule dat hij kan vertrekken naar de Premier League, wanneer QPR er niet in slaagt om te promoveren.

Bezig met laden …