voetbalzone

‘Dat zal Ajax en PSV niet helpen wanneer ze hem willen contracteren’

Gijs Freriks02 dec 2016, 13:30
Laatst bijgewerkt: 02 dec 2016, 13:30
Advertentie

Marc Overmars liet zich onlangs in een interview met De Telegraaf ontvallen dat het scouten steeds moeilijker wordt. De directeur spelersbeleid van Ajax noemde als voorbeeld Alexander Isak, de zeventienjarige aanvaller van AIK. “Die haal je niet eens meer voor acht miljoen euro”, zei Overmars.

/

In Zweden verwacht men dat Isak de duurste uitgaande speler aller tijden van de Allsvenskan wordt en zelf lijkt het talent ook aan te sturen op een transfer, want hij ging onlangs in zee met zaakwaarnemer Vlado Lemic. Die Kroaat raakte eerder in onmin met PSV en is de vertegenwoordiger van Nemanja Gudelj, die uit de gratie is geraakt bij Ajax. Jeroen Kapteijns denkt daarom dat het voor de Nederlandse topclubs niet makkelijk wordt om de international van Jong Zweden vast te leggen.

“Het wordt misschien een probleem wanneer Isak naar Ajax of PSV wil”, aldus de verslaggever van De Telegraaf in een interview met Fotbollskanalen. “PSV had een lange relatie met Lemic; hij was een soort van de huismakelaar in Eindhoven. Het nieuwe bestuur vond de invloed van Lemic op een gegeven moment echter te groot worden en sindsdien hebben ze niet meer samengewerkt. Dat zal PSV zeker niet helpen wanneer ze Isak willen contracteren”, aldus Kapteijns.

“Bij Ajax is er nu een crisis tussen de club en Gudelj. Binnen Ajax is men ervan overtuigd dat Lemic het brein achter de hele situatie is en dat heeft weer tot problemen geleid tussen Ajax en Lemic. Het zal Ajax niet helpen wanneer Isak naar Ajax wil”, besluit de journalist. Onder meer Juventus, Paris Saint-Germain en Arsenal hebben interesse in Isak; de belofte was tot dusverre goed voor dertien doelpunten en één assist in 29 wedstrijden voor AIK. Hij heeft er nog een contract tot nieuwjaarsdag 2019.

Bezig met laden …