Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Databureau ziet slechts twee landen met grotere kans op EK-winst dan Nederland

Laatste update:

De derde plek in Groep D lijkt het Nederlands elftal geen windeieren te leggen. Door die klassering treedt Oranje dinsdag in de achtste finale aan tegen Roemenië en ook de rest van de gang naar een mogelijke finale lijkt relatief gunstig. Databurea Gracenote Sports schaart de selectie van Ronald Koeman daardoor inmiddels bij de drie grootste favorieten voor de eindzege.

Volgens het bedrijf is Spanje momenteel de voornaamste kanshebber om er met de EK-titel vandoor te gaan. De Zuid-Europeanen hebben 17 procent kans om het toernooi te winnen.

Duitsland volgt op de tweede plek met 12,8 procent. Zowel Spanje als het gastland wist meermaals overtuigend voor de dag te komen in de groepsfase, iets wat niet per se geldt voor de nummer drie op deze lijst.

Nederland volgt namelijk als derde, met 11,6 procent kans op de eindzege. Daarmee schat Gracenote de kansen van Ronald Koeman en co groter in dan die van onder meer Frankrijk, Engeland, Portugal, Italië en België.

Vermoedelijk wordt Oranje niet dusdanig kansrijk getaxeerd wegens het vertoonde spel, maar vanwege de gunstige positie in het EK-schema. Door de derde plaats in Groep D treedt Nederland aan tegen een poulewinnaar, maar aangezien Roemenië de eerste plek in Groep E wist te veroveren, hadden de mannen van Koeman het zeker slechter kunnen treffen.

Indien Oranje de Roemenen het nakijken geeft, volgt in de kwartfinale een duel met de winnaar van het treffen tussen Oostenrijk en Turkije. De andere vier landen aan Nederlands kant van het schema zijn Engeland, Slowakije, Zwitserland en Italië.

Op deze manier ontloopt het Nederlands elftal dus de nodige toplanden tot aan de finale, indien deze bereikt wordt. Van Spanje, Duitsland, Frankrijk, België en Portugal is zeker dat Nederland ze pas kan treffen in een eventuele eindstrijd.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou met het spel dat Nederland tot nu toe heeft laten zien is de kans op een titel 0%. Toch onvoorstelbaar dat jongens die op topniveau spelen geen flauw benul lijken te hebben hoe een wedstrijd tactisch te benaderen.

27 juni 2024 om 08:42
0

Laten we hopen dat ze nu wakker zijn geschud. Ik heb nog nooit zo'n slecht en passief Nederlands elftal gezien als tegen Oostenrijk.

27 juni 2024 om 10:52
0

De selectie heeft expres zo slecht gespeeld omdat ze al wisten dat we dan op deze plek aan de zwakke kant terecht zouden komen. Daarom ook die snelle gatenkaas tegengoals na de 1-1 en 2-2. The only way is up

27 juni 2024 om 08:44
0

Dit is vooral de coach. En er is prima een kans. Dat populistisch en negatieve geneuzel hier is echt bizar.

27 juni 2024 om 09:29
0

Och het negatieve sentiment rondom Oranje is kenmerkend voor hoe Nederland zich heeft ontwikkeld. Altijd afgeven en zeuren. Kijkend naar het negatieve in plaats van het positieve. Of het nu de nieuwe regering, Oranje, het weer, de feestdagen of wat dan ook zijn. Het is nooit goed, en vanaf de zijlijn weten de meeste mensen het altijd heel veel beter. Liefst met een dikke saus van eigen morele superioriteit en gebruik makend van selectieve feiten. We gaan nu door en zitten redelijk gunstig, maar nu is het resultaat opeens niet meer heilig. Verliezen we met goed voetbal, dan moeten we naar landen als Italië kijken die ook lelijk kunnen winnen of resultaten halen. En winnen we met goed voetbal, dan ligt het altijd aan de tegenstander die opeens niets meer voorstelt. Heel veel mensen zijn gewoon hartstikke zuur geworden.

27 juni 2024 om 09:35
0

@rochus: Hulde. Helemaal mee eens. Wel als kleine kanttekening dat dit vooral online is. Zo zuur en negatief als hier (of waar dan ook online) zie je in de echte wereld godzijdank bijna niet. Dan was het een vreselijke plek geweest. Om je heen (als ik voor mijzelf spreek althans) is dat heel anders. Maar de negatieve tendens heerst bij velen wel. Dat is jammer. En onnodig. Klagen is blijkbaar leuk

27 juni 2024 om 09:53
0

Dat is niet vooral de coach. In een wedstrijd zitten tal van momenten waarop het even niet gaat zoals vooraf bedacht. Dan moet je als team kunnen anticiperen.

De ruimtes die tegenstanders van het NL elftal krijgen in de as... dat is gewoon lachwekkend.

27 juni 2024 om 09:57
0

Als het plan niet klopt, want nu het geval was (zeker onze rechterkant, wat was Koeman zijn idee daar?) dan kan inderdaad allemaal door de ondergrens zakken. Onzeker worden. Ik zie deze partij vooral als een hele grote faal van Koeman. Niet van de spelers.

Ja, Veerman, Geertruida, Van Dijk. Ze speelden allemaal afgrijselijk. Dat ligt ook zeker wel bij henzelf. Alleen niet alleen maar.

27 juni 2024 om 08:45
0

Nou ja, een coach met zoveel jaar ervaring die er ook helemaal niks van bakt is ook schokkend te noemen. Elk interview weer staan mijn tenen krom als ik ernaar luister. Wellicht dat de wedstrijd tegen Oostenrijk de koppies heeft wakker gemaakt. Maar ja, ik moet het nog maar zien tegen Roemenië. Iedereen opgelucht en zal je net zien, flikker je er direct uit ondanks de 'gunstige' loting.

27 juni 2024 om 08:48
0

Laten we maar lekker negatief blijven en hopen dat ze eruit vliegen zodat we alles weer af kunnen zeiken.

Ja het was dramatisch. Maar we zijn door en hebben op het oog gewoon een hele grote kans om de halve finale te halen. Ga verdomme eens achter je land staan en stop met zeiken

27 juni 2024 om 08:51
0

Hulde. Ik kijk met stijgende verbazing naar de pessimisten hier. Ook veel mensen die sowieso het euk vinden om Nederland naar beneden te praten, al hadden we 9 punten. We hebben een leuke selectie, matige coach en hele fijne uitgangspositie. De wereld ziet er ineens even veel mooier uit voor de Oranjefan. Toch blijven er enkelen in die negatieve spiraal zitten. Bijzonder.

27 juni 2024 om 09:08
0

Vorige EK lag de weg naar de halve finale open. Toen verloor je van Tsjechië. Nu moet je eerst tegen Roemenië en dan tegen een Oostenrijk waar je al van hebt verloren.

Als het voetbal dramatisch is dan mag je dat toch gewoon benoemen? Of mag je alleen maar positief zijn?

27 juni 2024 om 09:13
0

Want onze verwende miljonairs hebben er veel aan dat wij hier op VZ positief over hen praten? Ik snap niet zo goed dat je van mensen verwacht dat ze achter hun land moeten staan, dat bepaalt ieder voor zich.

27 juni 2024 om 09:14
0

@Arsenal - Wat heeft het vorige EK hier mee te maken? 3 jaar geleden. Dan kan ik ook het WK van 2014 er bij halen, daar lag de weg naar de halve finale open, en dat lukte toen ook. Niet echt relevant.

Je mag en moet soms zelfs kritiek hebben niks mis mee. Maar vind jij dat er nog kritiek geleverd word op een Veerman bijvoorbeeld? Die wordt gewoon compleet afgemaakt.

De vraag is meer, hoe lang wil je doorgaan met kritiek? De wedstrijd was dinsdag, dan kan je dinsdagavond en woensdag wat mij betreft alles kritisch analyseren, maar kan vanaf vandaag de blik op Roemenië.

27 juni 2024 om 09:15
0

@arsenal890
Correct wat je zegt, helemaal eens. Je mag niet realistisch zijn of behoudend reageren. Nee alles moet positief zijn.
3 jaar geleden zouden "we" ook wel effe de halve finale halen want Tsjechië ach dar was geen probleem.
En nee, dit heeft niks te maken met niet achter je land staan!

27 juni 2024 om 09:18
0

@arsenal: Nu zijn we wel eerder wakker geschud. Ik zie dit verliespartij, waar we trouwens niet minder waren ook nog, juist als iets heel positiefs. Dat men zich enkel op het negatieve focust, dat is inderdaad aan jullie. Dat is veel mensen eigen.

@red: Klopt. Maar het is soms wel vervelend dat men enkel het negatieve belicht. En soms zelfs belachelijk maakt. Sowieso staan velen hier heel negatief in het leven. Dat lees je door de reacties heen wel. Jammer. Maar zoals ik net al zei: Veel mensen eigen. Eigen keuze. Hierop reageren is dat echter ook. Ik hekel ongefundeerde pessimisme namelijk weer.

27 juni 2024 om 09:21
0

Nee Arsenal, je hoeft niet alleen positief te zijn, maar je kan het ook omdraaien: mag je alleen maar negatief zijn?

Het is toch bezopen dat men dingen roept als “Roemenië is favoriet” pleur toch op man.. Nederland heeft op elke plek een speler van een 10x hoger niveau staan. Roemenië werd weggespeeld door Oekraine, maar scoort 2 lucky longshots en ze zijn door. Moeten we echt zo nederig zijn dat we niet eens mogen uitspreken dat we tegen godbetert Roemenië moeten winnen? Kom nou op joh…

Verder wordt die nederlaag tegen Oostenrijk zwaar overdreven. Je speelt een van je allerslechtste interlands allertijden, en alsnog ben je niet de mindere qua kansen. Sterker nog, die Oostenrijkers scoren gewoon elke grote kans, en Nederland mist 2 1000% kansen nog voor rust.

De nederlaag tegen Oostenrijk kwam door een tactische fout van Koeman. Denk je dat hij die fout nog eens zal maken? Natuurlijk niet, Nederland heeft hier echt wel van geleerd. Zo slecht als vorige wedstrijd kan haast niet meer, dus het kan alleen maar beter gaan.

Waarom mogen mensen niet blij zijn omdat je oa Engeland en Italië ontloopt? Gaan we nou echt doen alsof we tegen Roemenië het net zo lastig op papier gaan krijgen als tegen Engeland? Dat Tsjechië scenario wordt ook maar constant erbij gehaald.. daar gaat Malen één op één met de keeper, hij mist, counter tegen en de Ligt pakt rood. Scoort Malen die bal “gewoon” is er niks aan de hand, maar nu is heel die wedstrijd gekanteld door een fout van de Ligt en Malen.

Niemand hier roept dat we zomaar winnen van Oostenrijk/Turkije, maar wel dat de kans aanzienlijk is dat je tegen hen de halve finale kan bereiken. Is dat al zelfoverschatting? Dat negativisme hier is echt abnormaal.

27 juni 2024 om 09:26
0

Messibazoer,

Het zegt dat een makkelijke loting op papier niks zegt. Dat lijkt mij dus wel relevant.

Ach compleet afgemaakt. Kom op zeg. Eerst wordt die vergeleken met Busquets en kroos en als hij slecht speelt dan krijgt hij kritiek. Dat lijkt mij niet meer dan logisch.

Pedri16,

Mensen die zeggen dat Roemenië favoriet is moet je ook niet serieus nemen. Maar kijk naar Nederland Tsjechië. Daar hadden we ook 11 betere spelers. Maar dat zegt dus helemaal niks.

Koeman is een tactisch onbenul vergeleken met Rangnick. De kans dat je nogmaals onderuit gaat is echt wel aanwezig. Ik snap al die positiviteit dan ook niet.

27 juni 2024 om 09:38
0

@fap: Toch zou ik nooit van de daken schreeuwen dat we allemaal pessimistischer moeten worden, want dat heeft toch geen zin. Waarom zou je dan wel oproepen tot meer optimisme? Daar wordt echt helemaal niemand vrolijk van die op dit moment pessimistisch is over dit Oranje.

27 juni 2024 om 09:40
0

Natuurlijk kan het altijd misgaan, maar dat is voetbal. Nederland heeft tactisch geblunderd tegen Oostenrijk, dat zal ze toch niet weer overkomen? Die leren hier echt wel van. Je kan er prima vanuit gaan dat ze niet nog eens zo snoeihard door de ondergrens gaan zakken. Koeman met zijn tactische wanprestatie was nauwelijks de mindere tegen Oostenrijk.. Nederland creëerde meer kansen, had bijna evenveel balbezit en dat terwijl werkelijk waar álles verkeerd ging.Verder faalt Duitsland tegen Zwitserland in de laatste wedstrijd, België wint niet van Oekraine, Engeland imponeert eigenlijk het hele toernooi niet, Frankrijk speelt gelijk tegen Polen. Portugal verliest van Georgië. Als je uitgaat van de laatst gespeelde wedstrijd zou niemand favoriet zijn dit EK. Ja, Oostenrijk of Georgië.

27 juni 2024 om 09:42
0

We hebben het over Koeman hè. Dat is gewoon een vrij matige coach die tactisch niet sterk is. Geen idee waarom het niet nog een keer kan gebeuren?

Nederland maakt sws geen goede indruk. Zijn ook toplanden die dat niet doen maar die hebben de kwaliteiten om iedere wedstrijd te kunnen winnen. Nederland heeft dat niet

27 juni 2024 om 09:49
0

@red: Het zou raar zijn om te schreeuwen dat men nóg negatiever moet worden dan dat ze al zijn. Zie jullie reacties hier bijvoorbeeld al. Wat een raar voorbeeld zeg

27 juni 2024 om 09:49
0

@pedri16 - Amen. Mensen draven volledig door in negatief zijn. Af en toe krijg ik gewoon medelijden met mensen die altijd op alles maar negatief zijn. Ik hoop vooral voor die mensen dat hun dagelijkse leven iets meer positief is dan wat ze in de reacties op alles laten zien.

27 juni 2024 om 10:19
0

Helemaal mee eens met Pedri16 hier. Toch bizar dat je niet kan zeggen dat je de favoriet bent tegen Roemenië. Mensen doen alsof we hier Spanje loten en kansloos onderuit gaan. Ook is het toch volkomen logisch dat je een gunstiger loting hebt naar de halve finale. Je ontloopt verdomme Duitsland, Spanje, Frankrijk en Portugal. Dat is echt bizar veel geluk. Ook omdat er maar 1 van die 4 de finale gaat halen. Dus ze schakelen elkaar uit. Dinsdag en woensdag kon je prima kritiek geven. Maar nu moet de knop om en heb je hier een unieke kans om de halve finale te behalen.

27 juni 2024 om 10:47
0

ik heb het natuurlijk over de gasten die denken dat we wel goed zijn, daarvan ga ik niet zeggen, waarom ben je zo optimistisch!? Daarom hoeft het van mij andersom ook niet zo.

27 juni 2024 om 10:57
0

@myronfaro,

Herhaal jij altijd honderd keer wat je vind van iets? Want volgens mij is inmiddels wel duidelijk wat we met zijn allen van de wedstrijd, laat staan campagne tot dusver vinden.

Er is een tijd van kritiek, en een tijd van vooruit kijken. Niemand is er bij gebaat als we blijven bashen. Dat kan na de campagne wel.

27 juni 2024 om 11:00
0

We hebben natuurlijk ook een goed team. Geen Frankrijk, Engeland, Spanje of Portugal, maar daar net een trede onder.

En verder heb jij het punt denk ik niet begrepen. En dat is prima. Ik ga er ook niet meer moeite in stoppen

27 juni 2024 om 11:08
0

@Woenselaar
Noem even op waar ik het nog meer noem dan?
Volgens mij heb ik 1 keer gereageerd onder een comment.
En ja ik ben niet zo positief als sommige hier, mag dat ?
Heeft niks met bashen te maken kerel

27 juni 2024 om 13:41
0

Wie zegt dat??
Hoor de spelers niet zeggen dat ze ff makkelijk gaan winnen

27 juni 2024 om 15:06
0

@Fap het is ongelooflijk maar ik ben het helemaal met je eens. Ook met Pedri trouwens maar dat gebeurt wel vaker. We hoeven Roemenië en Oostenrijk/Turkije echt niet te onderschatten om te zeggen dat we a) geluk hebben met het schema, b) de favoriet zijn tegen die landen, c) dus een grote kans hebben (zie dit statistiekbureau) op de halve finale. Daar komt nog eens bij dat d) andere toplanden aan onze kant van het schema ook tegenvallen, en e) we niet zo dramatisch hebben gespeeld als sommigen doen voorkomen, zelfs niet tegen Oostenrijk waar we de betere kansen hadden.

27 juni 2024 om 08:56
0

Nou volgens de mensen die naar statistiek kijken heeft Nederland 11,6% kans. Toch onvoorstelbaar dat mensen die hier reageren geen flauw benul lijken te hebben van de kansen van Nederland en op basis van 1 wedstrijd ineens super negatief zijn

27 juni 2024 om 09:12
0

Dat is wel een goed punt, Kuna. Als je een stel goede straatvoetballers bij elkaar zet op een pleintje vinden ze binnen twee tellen samen uit hoe ze het neer moeten zetten. Maar deze jongens die allemaal op hoog niveau prof zijn lijken tactisch helemaal onthand. Zien wel waar het fout gaat (Schouten had een prima analyse) maar lijken niet in staat daar zelfstandig op te reageren in het veld.

27 juni 2024 om 09:19
0

Kijk jij ook wedstrijden van andere toplanden eigenlijk? Portugal gisteren 2-0 verloren van Georgie. Frankrijk gelijk tegen Polen. Belgie verliest van Slowakije. Buiten Spanje stelt iedereen zwaar teleur.

Maar goed, ik neem aan dat jij 500 euro op Roemenie zet. Prima quote.

27 juni 2024 om 09:52
0

Duitsland stelt imo ook absoluut nog niet teleur. Wel is het voor Nederland natuurlijk hartstikke gunstig dat al die toplanden dus aan dezelfde kant zitten.

Van Roemenie, Nederland, Oostenrijk en Turkije speelt er sws 1 in de halve finale.

27 juni 2024 om 10:21
0

Mwaaah, Duitsland heeft tegen de enige fatsoenlijke tegenstander ter nauwernood gelijkgespeeld. Eigenlijk waren ze alleen de 1e helft tegen Schotland echt goed vind jk.

27 juni 2024 om 10:56
0

Tegen Schotland namen ze simpelweg gas terug de 2e helft. Schotland zakte in en Duitsland stond toch al 3-0 voor. Waarom dan risico's nemen in de 1e wedstrijd. Wedstrijd tegen Zwitserland heb ik helaas niet gezien dus kan ik niet over oordelen.

27 juni 2024 om 09:43
0

De groepsfase stelt weinig voor. Het Ek gaat nu pas echt beginnen. Die oefen potjes in de groepsfase ga je niet beter voor spelen. Als je al weet dat een 3e plaats je ook naar de volgende ronde kan brengen.

27 juni 2024 om 09:51
0

Valt allemaal wel mee toch? Tegen Polen hebben we prima gespeeld (de eerste helft zelfs bijzonder goed) en hadden we gewoon dik moeten winnen. Tegen Frankrijk laten zien dat we prima compact en verdedigend kunnen spelen, alleen de counters moeten beter. Tegen Oostenrijk was een disasterclass inderdaad.

Verder zitten we echt aan de goede kant van het schema. Als Oranje doet wat t hoort te doen, dan moet je doorstoten tot de halve finale. Vanaf daar heb je aardige kans om in de finale te komen en in een finale is van alles mogelijk. Ik snap dan ook wel dat we zo hoog scoren.

27 juni 2024 om 14:49
0

Zelfs tegen Oostenrijk hadden we de betere kansen maar missen we onbegrijpelijk. Dat laat die wedstrijd ook veel slechter voelen dan hij misschien was (was alsnog niet goed, zeker tactisch en verdedigend).

27 juni 2024 om 10:15
0

tegen Polen was het goed. Op een niet onbelangrijk dingetje na. Scoren is een essentieel onderdeel van het spel. Tegen Frankrijk matig, tegen Oostenrijk slecht.
Voordeel slechter als tegen Oostenrijk is bijna niet mogelijk, dus wie weet.

En vergeet niet. Op dat ene toernooi dat Nederland wel won was eigenlijk alleen de halve finale een goede wedstrijd. In de poule fase gingen we door met een buitenspel doelpunt in de laatste minuut.

27 juni 2024 om 10:42
0

Voetbal gaat om kwaliteit van de spelers, inzet en discipline en de tactiek die je hanteert. In de wedstrijd met Polen zag je dat wij qua inzet en discipline gelijkwaardig waren, dan komt de kwaliteit van de spelers bovendrijven, waardoor we winnen. Bij Frankrijk vond ik onze inzet heel goed, waardoor we de kwaliteit van Frankrijk overstegen. Bij Oostenrijk was de inzet en discipline zwak, waardoor we de kwaliteiten van de individuele spelers (die ik hoger inschat dan Oostenrijkse spelers) niet uitnutten. Daarbij kwam dat we niet onder het tactische plan van Oostenrijk met hoge druk uitkwamen. Je moet dan super geconcentreerd en precies zijn in je passing. Daar ging het mis. Als we qua inzet en discipline en passing goed zijn winnen we van landen zoals Oostenrijk, Turkije en Roemenië. Wel stoppen met Wijnaldum a.u.b.

27 juni 2024 om 11:00
0

Maar waarom was het tegen Frankrijk matig dan? Je weet de vice-wereldkampioen notabene op gelijkspel te houden. Heb je het geweld gezien dat daar op het veld staat/ op de bank zit?

Ik loop niet de polonaise, want er zijn genoeg verbeterpunten. Maar iets minder pessimisme mag ook wel.

29 juni 2024 om 09:27
0

Wedstrijd tegen Engeland was ook goed en de finale tegen USSR was ook geen slechte wedstrijd en zelfs de eerste wedstrijd tegen de USSR was Nederland een stuk beter dan de Ussr, maar hadden zij een top-keeper in top-vorm.

Buitenspel goal tegen Ierland was inderdaad een mazzeltje (niet in de laatste minuut overigens, in de 82e), maar ook die wedstrijd was Nederland in mijn herinnering duidelijk de betere, alleen ging die bal er maar steeds niet in.

(dank voor de trip down memory lane ).

29 juni 2024 om 17:29
0

Kijk de wedstrijd tegen. Engeland nog maar eens terug. De beste kansen waren voor Engeland. Alleen ze wisten ze allemaal te missen. Marco miste weinig gelukkig

Jammer want ik mis een beetje informatie. Snap wel dat de route naar de finale voor Oranje gunstig is. Maar naar welke statistieken wordt er precies gekeken. Waarmee dit bepaald wordt.

27 juni 2024 om 08:44
0

Waarom staat Oostenrijk niet hoger bv

27 juni 2024 om 08:55
0

Waarom ze niet hoger dan Nederland staan?
Omdat ze, ondanks dat de meeste dat niet willen geloven gebaseerd op alleen vorige wedstrijd, kwalitatief toch echt minder zijn dan Nederland.

27 juni 2024 om 09:37
0

Ik ga ervan uit dat de parameters uit het model van Gracenote geheim zijn, aangezien dat hun verdienmodel is. Maar ik verwacht een aantal zaken zoals:
- Speelschema en sterkte van tegenstanders.
- Resultaten op het EK (vorm).
- Resultaten in het verleden (X periode geleden) waarbij wellicht een waarde meegegeven wordt voor aanvallende en verdedigende kracht.
- Onderlinge resultaten indien relevant.
- Aantal standaardsituaties voor en tegen.
- Stand FIFA ranking.

En dan 1000 keer het model draaien en dan heb je je percentages.

27 juni 2024 om 10:30
0

Nou ja ik kan ook wel wat parameters verzinnen. Maar dit geeft mij niet veel waarde als zo'n bureau zomaar cijfers geeft. En dat wij het maar moeten aannemen als waarheid.

27 juni 2024 om 10:36
0

Toch is het toch ook hartstikke logisch dat wij meer kans hebben dan véle andere landen. In het meest normale scenario komen wij al tot de halve finale bijvoorbeeld. Dat is in het geval van een Frankrijk, Spanje of Duitsland al minder "makkelijk"

27 juni 2024 om 10:47
0

Nou ja, waarheid. Statistiek is en blijft statistiek, gebaseerd op gegevens uit het verleden. Dat mag je nooit zonder context en perspectief aannemen als waarheid. Het kan je wel helpen bij het vormen van verwachtingen rond toekomstige gebeurtenissen. En het kan zelfs volledig verkeerd ingezet worden voor, ik noem maar wat, clicks op een artikel. "nederland volgens databureau één van de grootste kanshebbers op eindoverwinning" klinkt natuurlijk een stuk lekkerder dan "nederland maakt slechts 11% kans op eindoverwinning". Maar uiteindelijk is de kans dat we niet winnen (88%) gigantisch groot.

Natuurlijk helpt het als je volledige inzicht zou hebben in met welke gegevens het model allemaal mee rekent. Maar bij een professioneel bureau mag je er wel vanuit gaat dat het onder andere het lijstje is dat hierboven staat, plus waarschijnlijk nog een hele hoop meer.

Is het vreemd dat Nederland heel veel hoger staat dan Oostenrijk ? We hebben ongeveer hetzelfde schema maar zij spelen toch wel iets beter voetbal.

Waarbij het stomme wel is dat ondanks het slechte spel van Nederland tegen Oostenrijk je deze wedstrijd niet had hoeven te verliezen. Zo hebben o.a. Reijnders en Malen toch een opgelegde kans gehad om een goal te maken.

27 juni 2024 om 08:45
0

Omdat we tegen Oostenrijk al niet de mindere waren (ondanks ons zwakke spel) en we doodsimpel betere spelers hebben. Zij hebben alleen een beter middenveld.

27 juni 2024 om 09:49
0

Heeft Nederland dan echt betere spelers ? Hoeveel echt goede voetballers hebben wij ?

27 juni 2024 om 09:53
0

Veel beter. Ik zou graag Baumgartner, Laimer en Sabitzer hebben. Al zullen die alledrie niet per sé direct basis zijn.

De andere vraag: Aké en Van Dijk zijn absolute top normaliter. Daar zou elk team dit EK een moord voor doen.

Dan heb je daarachter nog spelers van een niveautje minder: Depay, De Vrij, De Ligt, vd Ven, Reijnders, Schouten, Maatsen, Frimpong, Malen, Gakpo, Simons. Allemaal prima spelers.

Vergelijk je ons met Oostenrijk: Baumgartner en Sabitzer zie ik de basis nog halen. Allicht Laimer ook nog (laimer / Reijnders zal dan het duel zijn). Voor de rest zou geen Oostenrijker in de Nederlandse basis staan. Het is natuurlijk wel meer een team. Met een betere coach. Maar een tweede keer ga je er echt niet ineens als underdog in.

27 juni 2024 om 08:48
0

De algoritmes van dit soort databureaus hebben genoeg gebreken, maar het mensenlijk voetbalopportunisme is daar niet een van.

27 juni 2024 om 09:57
0

Dit soort statistiekenbureaus kijken naar statistieken. Ondanks de verliespartij had Oranje volgens de statistieken expected goals van 1,73 tegenover 0,95 van Oostenrijk. Dus volgens de statistici zal Oranje met dit soort data de volgende 99 keer dat we deze wedstrijd spelen vaker winnen dan verliezen.
Daarom is Nederland bij wedkantoren ook een grotere favoriet dan Oostenrijk.

Ja en databureaus zeiden ook dat we 90% kans hadden op het treffen van Engeland of België. Data en voetbal slaat helemaal nergens op.

27 juni 2024 om 08:54
0

Logische data. Als alles "normaal" verloopt, dan haalt Nederland de halve finale. Vorige partij tegen Oostenrijk was zwak, maar nog hadden we betere kansen dan zij. Roemenië moet je normaal ook winnen. Dan sta je in de halve finale. Tegen Engeland, Italië of Zwitserland. Ook verre van kansloos. Nederland is niet de op 2-na-beste nog. Dat beweert ook niemand. Nederland heeft echter wel de weg van de minste weerstand.

Data is trouwens meer waard dan onderbuikgevoelens.

27 juni 2024 om 09:31
0

/data is trouwens meer waard dan onderbuikgevoelens./

Dat is een gegeven wat veel mensen niet lijken te (willen) begrijpen.
Soms denk je iets met je eigen ogen waar te nemen, maar blijkt uit metingen van processen iets totaal anders. Ik zeg niet dat je blind moet varen op data, maar het is, als de context juist is, veel meer waard en betrouwbaarder dan hetgeen ons onderbuik ons wijsmaakt.



27 juni 2024 om 09:19
0

Begrijp je nou niet dat een kans van 90% niet hetzelfde is als 100%?

27 juni 2024 om 13:59
0

The Mentalist heeft andere methoden om de toekomst te voorspellen.

27 juni 2024 om 09:25
0

/data en voetbal slaat helemaal nergens op./

Als je je data misbruikt en het niet vanuit de juiste context bekijkt, dan wel.
Maar data kan altijd waardevol zijn. Ongeacht de branche.
Er is geen reden om stellig te beweren dat de combinatie voetbal (de sport op zichzelf bedoel je denk ik) en data nergens op slaat.

Data zal ongetwijfeld gebaseerd zijn op de huidige fifa ranking. Wanneer Koeman de spelers beter positioneert met duidelijke instructies over zone- of mandekking zou Oranje het makkelijk tot minimaal de halve finale kunnen schoppen.

Toch bizar dit. Je levert een wanprestatie in de groepsfase en wordt beloond met, op papier, het makkelijkste schema denkbaar. Verschillende landen die 1e of 2e in hun poule zijn geworden, zullen zich flink genaaid voelen. Maar, ik klaag verder niet! Na de groepsfase is duidelijk dat wij niemand kunnen onderschatten en hopelijk ziet Oranje dat nu ook in. Met de juiste mindset is dit wel DE mogelijkheid om ver te komen.

27 juni 2024 om 14:42
0

Ik had toch graag gezien dat Slovenië eerste was geworden in de poule. Als dan ook nog Schotland 2e was geworden ipv Zwitserland en Albanie 2e ipv Italië dan had je helemaal beste schema denkbaar. Verder volledig eens.

Vind het vooral vreemd dat Nederland hoger staat dan Engeland, die ook niet een enorm moeilijk schema hebben, maar op papier beter zijn dan wij én een hogere fifa ranking hebben.

De bookies geven in ieder geval Engeland de beste kans om te winnen.

27 juni 2024 om 09:06
0

Dat komt omdat Engeland, op papier, Italie zou moeten tegenkomen, en daar de kansen op de halve finale (flink) verkleind worden.

27 juni 2024 om 09:15
0

Toch heeft Italië ook nog geen enkele keer kunnen imponeren naar mijn mening. Spelen tegen een middelmatig Albanië en een zwak Kroatië. Verder worden ze helemaal van de mat getikt tegen Spanje. Het is altijd een land om rekening mee te houden, maar heeft zeer weinig individuele klasse in het team.

27 juni 2024 om 09:22
0

En Engeland heeft wel kunnen imponeren? Ik heb elke wedstrijd gekeken en ook die kunnen er helemaal niks van.

27 juni 2024 om 09:23
0

Ik ga ervan uit dat deze berekening puur gemaakt is op basis van UEFA ranking.

27 juni 2024 om 10:03
0

@kingb Die modellen zitten een stuk ingewikkelder in elkaar. Gracenote is daarbij een zeer professioneel bureau. Die maken zich er niet zo makkelijk vanaf door alleen naar de ranking te kijken.

27 juni 2024 om 10:25
0

Dat klinkt op zich wel logisch.

27 juni 2024 om 12:58
0

Zij komen Italië tegen he. Dat doet hun kansen slinken. En ze spelen twee keer gelijk in een matige poule.

Tsja, wat moet je hier mee. Nederland en Engeland spelen ook als een draak. En ook Duitsland is na de eerste pot minder geworden hoor.

Spanje is in mijn ogen de enige constante tot nu toe.

Portugal is ook matigjes qua spel, maar Martinez meot gewoon normale opstellingen doen. Gister was geen graadmeter in mijn optiek overigens.

Verder vind ik het frappant dat een Oostenrijk zo weinig kans maakt. Italie is Italie, maar is ook zeer pover dit jaar. En dan wil ik het over België nog niet eens hebben. Dat vind ik dus echt een matig team zeg. Als ik spelers als Theate op de back, Vertonghen, Faes, Mangala zie voetballen, dan begin je toch bijna te janken?

KdB wil alles alleen doen en Doku is alleen maar an het versnellen en weer terughalen. Nog een keer opzoeken!
Daardoor mag een Trossard op zijn mindere positie spelen en telkens weer gewisseld worden ook...

Rendementloze voetballer, die Doku.

27 juni 2024 om 14:45
0

Die Doku heeft bij al zijn voorzetten niet een keer gekekeken waar hij hem heen speelde. Alles blind voor. Je ziet die Lukaku ook iedere keer denken van kijk toch eens een keer.

27 juni 2024 om 14:51
0

Eens. En hij zoekt vaak de tegenstander op, maar houdt dan opeens toch weer in om nog eens te proberen.

Hij is een talentvolle speler, maar hij moet echt stappen gaan maken in rendement en overzicht. Anders blijft het bij talentvol.

Ben benieuwd waarom Zwitserland op 3,4% staat. Ik zie ze Italië uitschakelen en daarna het Engeland erg lastig maken. Spelen uitstekend.

Ook Oostenrijk op 6,5%. Terwijl die tactisch ontzettend sterk zijn. Het plan van Ragnick is duidelijk bij de spelers. Hij zet het fantastisch neer, elke ploeg van de 15 overige landen zou niet zomaar van Oostenrijk winnen.

27 juni 2024 om 09:22
0

Kijkend naar de rankings van de landen. Zwitserland zou dus moeten winnen van Italie (waar hun kans percentage al flink keldert), komt dan Engeland tegen, weer een flinke percentage daling. Dan tegen Nederland , ook weer een flinke daling, dan tegen Spanje.Voor een land als Zwitserland, op papier, bijna onmogelijk om kampioen te worden, daar ze , alleen maar sterkere tegenstanders treffen. Dus 3.4%

27 juni 2024 om 10:12
0

@KingB, dank voor de toelichting! Als je het zo bekijkt is het inderdaad logisch dat Zwitserland een laag percentage heeft.

Al ben ik benieuwd hoeveel de vorm van een team meetelt. Vorm van de afgelopen 2 jaar bijvoorbeeld, Oostenrijk en Zwitserland hadden beide een goede kwalificatie en groepsfase. Italië had een slechte kwalificatie en groepsfase was ook matig. Ik zou de vorm wellicht iets zwaarder laten meetellen.

27 juni 2024 om 09:28
0

Zo goed zet Oostenrijk het toch niet neer? Wij speelden echt dramatisch, maar creëren alsnog een stuk of 5 open kansen. Dat we die niet af maken is niet echt knap van Oostenrijk, maar meer dom van ons.

27 juni 2024 om 10:06
0

@Migi, zeker waar. Wij speelden dramatisch, maar we hadden geen antwoord op de tactiek van Oostenrijk. Het gaat er mij om dat Oostenrijk met een duidelijk plan speelt en dat plan is bij alle 26 spelers van Oostenrijk bekend. Als je dan niet helemaal scherp bent dan verlies je tegen dat team. Kijk naar die kans van Malen in de eerste helft, die moet op goal (eigenlijk een doelpunt moeten zijn). Scherpte ontbrak en dat niet nog een keer gebeuren.

Op basis van kwaliteit moeten we winnen. Maar ik ben benieuwd, mochten we Oostenrijk opnieuw treffen, of Koeman een antwoord heeft gevonden. Ik hoop het wel, want Oostenrijk speelde niet eens met de beste 11.

27 juni 2024 om 14:51
0

Ik denk vooral dat het te maken heeft met inzet en instelling. De toplanden zijn kwalitatief beter dan de slowaken, oostenrijkers, zwitsers etc. Maar die landen weten wel dat ze 100% moeten geven om uberhaupt een kans te maken. Als België, Nederland, Duitsland dan maar op 95% speelt, al dan niet bewust, maken de kleinere landen toch een goede kans. Daarbij denk ik ook dat het scheelde dat Oostenrijk en Zwitserland beide nog niet zeker waren van de volgende ronde en Duitsland en Nederland wel. Dan is de noodzaak toch een beetje weg. Hopelijk heeft Nederland de inzet en scherpte wel in de komende ronde.

Als ned elftal tegen roemenie wel vieze broekjes wil oplopen wellicht daarna kans op hogere eindklassering?

Half voetbalzone kan ook flink cashen op de wedstrijd tegen Roemenie. We gaan zeker verliezen, dus al je geld opnemen, op Roemenie zetten en je krijgt het x8 terug. Alleen de quote tegen Spanje is hoger. hup hup jongens.

27 juni 2024 om 09:32
0

Dat is geen investering, dat is gewoon geld ophalen! Lijkt me niet dat men echt moet twijfelen hierover inderdaad

Ik heb veel wedstrijden dit EK gekeken en eigenlijk vallen alle grote landen qua vertoond spel en resultaten vies tegen. Wat dat betreft doet Nederland gewoon lekker mee met de rest. Het belangrijkste is dat we de knock-outfase hebben bereikt, en nu gaan we het van wedstrijd tot wedstrijd wel meemaken. Ik heb wel het idee dat er bij Nederland wat ontbreekt aan bezieling en inzet; hopelijk wordt dat nog beter.

Het is een enorm raadsel waar dit bureau deze uitspraak op baseert. Zal wel hetzelfde gedoe zijn als dat expected goals geneuzel.

27 juni 2024 om 09:42
0

Voor jou is het misschien een raadsel. Als je iets van statistiek begrijpt, dan is dit goed te volgen.

27 juni 2024 om 09:55
0

Expected Goals is natuurlijk wel een graadmeter over hoe groot de kansen zijn. Dat wegzetten als geneuzel is gewoon een hekel hebben aan feiten. Het is niet altijd zo dat degene met de hoogste xG ook echt de betere was, maar het geeft zeker altijd een prima indicatie.

Het is ook geen groot raadsel waarop men dit baseert. Nederland heeft vanaf hier ook een prima kans om heel ver te komen. Dat het in de top 3 kanshebbers staat, dat is ook vrij logisch. Alsnog is de kans 87,2% dat we het niet worden volgens deze data he. Het is niet zo dat er wordt gezegd dat we wel even kampioen worden.

Toch volkomen logisch die 11 procent kans. Nederland heeft de meest gunstige loting naar de halve finale. En iedereen in het buitenland schat ons echt wel hoger dan Roemenië, Turkije en Oostenrijk met alle respect. Tuurlijk heb je het slecht gedaan tegen Oostenrijk maar alsnog hebben wij meer kansen gecreëerd dan Oostenrijk waarvan al twee hele grote kansen in de eerste helft met Malen en Reijnders. Zij waren helaas heel effectief en scoorde elke schot op doel. Daarnaast zijn Italië en Engeland ook niet denderend hoor in een eventuele halve finale. Kop omhoog en leren van je fouten en dan gaan. De spelers moeten hun favorietenrol maar laten zien nu.

27 juni 2024 om 12:04
0

Maar ze gaan het niet redden want er zit 0,0 beleving, passie, vechtlust, energie, whatever in deze ploeg. De zogenaamde leiders zijn pseudovedetten die hun eigen spel spelen en schijt hebben aan de opdrachten en hun teamgenoten. Al zijn ze technisch of wat dan ook beter, ze leggen het af. Het is een slappe generatie. Ik kan er bij wijze van net zoals ome Jack om janken maar dan om een totaal andere reden. Net als in de huidige maatschappij onder de jeugd en jongvolwassenen is er geen doorzettingsvermogen, moet alles makkelijk en durven ze elkaar niet (achteraf en niet in de heat of the moment op een respectvolle manier) aan te spreken.

Dit zegt natuurlijk helemaal niks. OPTA had na de heenwedstrijd van de 16e finale in de Conference League ook berekend dat de kans was dat Olympiacos het toernooi zou winnen 0,01% was. We kennen allemaal de uitkomst...

Dit is het ‘Masterplan’ van Louis!
Ik hoop dat de instelling tegen Oostenrijk kwam omdat de plaatsing al definitief was..

Vanaf nu weer 50% kans op de titel 🤙🏻

Dit Oranje moet gewoon een heel goede dag hebben om van wie dan ook te winnen, inclusief laag geklasseerde landen zoals Roemenië. Er is helemaal geen zekerheid dat ze de volgende ronde overleven. Al dat positivisme is de media met name vanwege de route is ronduit belachelijk. Wat van het vertoonde spel toont dat er met een klein klikje hier of daar opeens wel fatsoenlijk gespeeld gaat worden? Ik zie het niet. Zeker niet met die eigenwijze Koeman die Depay, Simons, Wijnaldum en Van Dijk blijft opstellen/inbrengen. Depay en Van Dijk houden zich niet aan de afspraken en doen hun werk niet omdat ze menen die status te hebben. Het is een teamsport, houdt je aan de afspraken of ga op de bank zitten. Simons heeft last van de Oranjeziekte, net zoals Veerman die wel publiekelijk geslachtofferd werd. En Wijnaldum is geen voetballer meer, dat ziet iedereen behalve Koeman. Dus dit toernooi wordt weer helemaal niks tenzij Koeman eens harde beslissingen neemt en z’n vriendjes niet langer de hand boven het hoofd houdt. En wanneer Oranje eruit vliegt, ondanks dat er geen alternatief is, direct afscheid nemen van Koeman want anders kan je het WK26 net zo goed overslaan. #KoemanOut #DepayVanafDeBank #VanDijkVanafDeBank #SimonsVanafDeBank #WijnaldumNaarHuis

27 juni 2024 om 14:33
0

Depay en Van Dijk in de basis svp. En we zijn gewoon tweemaal favoriet (als we partij nummer 1 winnen natuurlijk)

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren