voetbalzone

‘David de Gea belde dat ik erbij zat, maar ik dacht aan een flauwe grap’

Yanick Vos06 okt 2016, 11:03
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2016, 11:03
Advertentie

Ander Herrera is voor het eerst opgenomen in de nationale ploeg van Spanje. De verdedigende middenvelder van Manchester United bereidt zich met La Roja voor op het treffen met Italië en Albanie in de WK-kwalificatie. De Spanjaard hoorde het goede nieuws van ploeggenoot David de Gea, maar dacht in eerste instantie aan een grap.

/

Herrera had de oproep van bondscoach Julen Lopetegui. “Ik was al met mijn vriendin en dochter in Madrid”, vertelt hij in gesprek met Goal. “Plots werd ik gebeld door David de Gea en ik dacht dat hij me voor iets anders belde. Hij zei: ‘Kom naar hier.’ ‘Hier? Maar waar is hier?’ vroeg ik heb. Ik begreep er niets van op dat moment. ‘Lopetegui vertelde me net dat je erbij zit’, zei hij. Ik dacht dat het een flauwe grap was en vroeg hem dat ook nog.”

Nog nooit pakte Herrera zo snel zijn koffiers in. “Daarna belde Lopetegui me. Ik ben zo snel mogelijk naar het trainingskamp van Spanje gegaan. Ik wilde namelijk niet dat de bondscoach een andere speler kon oproepen die er nog sneller zou zijn”, aldus de ex-speler van Athletic Club. De 27-jarige middenvelder is altijd blijven hopen op een oproep. “Ik was soms wel teleurgesteld dat ik er niet bij zat. Ik voelde namelijk dat ik goed genoeg was. Ik weet dat ik in beeld was bij Vicente Del Bosque, maar ik heb er nooit echt bijgezeten.” Herrera mag donderdagavond hopen op zijn debuut als Spanje het in Turijn opneemt tegen Italië. Drie dagen later staat het duel met Albanië op het programma.

Bezig met laden …