voetbalzone

‘David de Gea kan na bijna 13 maanden zonder club terugkeren in topcompetitie’

Wessel Antes26 jul 2024, 12:57
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2024, 13:01
Advertentie

David de Gea staat open voor een avontuur bij Genoa in de Serie A, zo meldt transfermarktexpert Gianluca Di Marzio vrijdag. De 33-jarige doelman zit al meer dan een jaar zonder club na zijn vertrek bij Manchester United. Genoa beslist in de komende dagen of De Gea een contract aangeboden krijgt.

Het is inmiddels 419 dagen geleden dat De Gea voor het laatst een wedstrijd keepte namens Manchester United, toen hij in de FA Cup-finale ten onder ging tegen Manchester City. Even overwoog hij om met pensioen te gaan.

Vijf maanden na zijn vertrek bij United besefte De Gea echter dat hij het voetbal miste. Hij bleef om fiscale redenen wonen in Manchester en ging trainen op aanbevelingen van Richard Hartis, die hij kende uit zijn tijd bij United.

Mensen die tijdens dat proces nauw contact met hem hebben gehad, zeggen dat hij serieus werkt aan een terugkeer in het topvoetbal, zo schetste The Athletic afgelopen week. Een nieuwe kans lijkt zich nu aan te dienen in Italië.

Genoa is op zoek naar een nieuwe eerste keeper, nu Josep Martínez voor ruim 13 miljoen euro is verkocht aan Inter. Trainer Alberto Gilardino beslist dit weekend of hij De Gea wil contracteren. De 45-voudig international van Spanje ziet het in ieder geval zitten om in de Serie A aan de slag te gaan.

De Gea keepte in totaal 545 wedstrijden in het shirt van United en won met de club onder meer de FA Cup, Europa League en de Premier League. In zijn laatste seizoen won hij voor de tweede keer de Premier League Golden Glove voor Beste Doelman. 190 keer hield De Gea zijn doel schoon.

Het contract van De Gea liep vorig jaar zomer ten einde bij United. Beide partijen waren maanden in onderhandeling over een nieuw contract, maar een akkoord werd niet bereikt. Daarmee kwam er een einde aan een twaalf jaar durend huwelijk. Hoewel De Gea al een jaar niet meer heeft gekeept, schat Transfermarkt zijn marktwaarde nog altijd op 5 miljoen euro.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …