voetbalzone

David Luiz brak belofte: ‘Ik kon mijn emoties niet beheersen, het spijt me’

Daniel Cabot Kerkdijk11 mrt 2015, 22:51
Laatst bijgewerkt: 11 mrt 2015, 22:51
Advertentie

David Luiz zal de wedstrijd van woensdag waarschijnlijk nooit meer vergeten. Dankzij een 2-2 gelijkspel bij Chelsea plaatste Paris Saint-Germain zich voor de kwartfinales van de Champions League. Het heenduel in Parijs was in 1-1 geëindigd. Met tien man wist PSG dankzij een doelpunt van Luiz een verlenging af te dwingen, waarna Thiago Silva ook scoorde.

voetbalzone

“We speelden een geweldige wedstrijd”, vertelde Luiz na afloop. “Na de rode kaart voor Zlatan Ibrahimovic, een van onze beste spelers, zeiden we tegen elkaar dat we het simpel moesten houden. Om een ronde verder te komen, moesten we een doelpunt maken. Iedereen heeft alles gegeven. Na de 1-0 van Chelsea keken we elkaar in de ogen aan en zeiden we tegen elkaar: ‘we kunnen het’. Dit is geweldig, voor iedereen, voor de club en voor de stad.”

“Ik ben blij dat we de kwartfinales hebben gehaald, maar de weg is nog lang. Dit is zo’n ontzettend moeilijk toernooi.” Luiz verontschuldigde zich voor zijn gejuich, na het maken van de gelijkmaker tegen zijn voormalig werkgever. “Ik had gezegd dat ik een eventueel doelpunt niet zou vieren, maar ik kon mijn emoties niet beheersen. Het spijt me, maar ik ben zo ontzettend blij.”

Bezig met laden …