voetbalzone

David Luiz: ‘Chelsea móet hem laten blijven, hij maakt het ze onmogelijk’

Erik van Dam31 jan 2015, 07:23
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2015, 07:23
Advertentie

David Luiz gelooft dat John Terry alle recht heeft op een nieuw contract bij Chelsea. De verdediger vertrok vorig jaar zomer na drieënhalf jaar van Stamford Bridge en werkte in zijn tijd in Engeland zeer plezierig samen met Terry. De robuuste verdediger beschikt over een aflopend contract, maar haalt nog een zeer hoog niveau. David Luiz gelooft niet dat the Blues dezelfde ‘fout’ zullen maken als bij Frank Lampard.

voetbalzone

Na vorig seizoen mocht Lampard transfervrij vertrekken bij de club, maar via New York City FC keerde de middenvelder gewoon terug bij een concurrent, Manchester City. David Luiz kan zich niet voorstellen dat Chelsea straks ook icoon Terry zal laten wegwandelen. “Ik heb lange tijd met John samen gespeeld. Hij doet het weer geweldig bij Chelsea, beleeft misschien wel zijn allerbeste seizoen”, zegt de Braziliaan goedkeurend.

“Ik ben er zeker van dat zijn contractverlenging geen issue is. Met de manier waarop hij speelt, maakt Terry het Chelsea onmogelijk hem géén verlenging aan te bieden. Ze moeten hem laten blijven”, aldus David Luiz. Hij denkt dat Chelsea dit jaar de titel zal pakken in Engeland, want een sterker team ziet hij niet. “Er zijn nog veel wedstrijden te gaan, maar inderdaad: ik geloof dat ze kampioen zullen worden.”

“Spelers als Terry, Petr Cech en Didier Drogba hebben het allemaal al een keer meegemaakt, ze weten wat erbij komt kijken. Zij zullen van grote invloed zijn op de jongere spelers. Cesc Fàbregas en Diego Costa hebben daarnaast veel impact gehad en dat verbaast me niets. Het zijn wereldklasse voetballers, Fàbregas met zijn creativiteit en Diego Costa als één van Europa’s beste spitsen”, aldus David Luiz in de Daily Mirror.

Bezig met laden …