voetbalzone

David Luiz en Chelsea rond met Paris Saint-Germain

Erik van Dam23 mei 2014, 22:57
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2014, 22:57
Advertentie

Chelsea en Paris Saint-Germain zijn akkoord over een transfer van David Luiz van Londen naar Parijs. Dat maken de kampioen van Frankrijk en de nummer drie van het voorbije Premier League-seizoen vrijdagavond wereldkundig via de officiële clubkanalen. Les Parisiens hebben ook met de 27-jarige verdediger zelf al een akkoord gesloten. De transfer zal na 10 juni worden afgerond, zo stelt PSG.

voetbalzone

David Luiz heeft zelf haast gemaakt met de transfer, omdat hij graag vóór het begin van het WK 2014 in eigen land zekerheid wilde hebben over zijn toekomst. Dat laten de Fransen weten. Chelsea houdt het bij een kort communiqué over het akkoord dat er op tafel ligt met Paris Saint-Germain. De Engelsen stellen dat David Luiz zelf nog wel tot een akkoord moet komen met zijn nieuwe club en dat hij nog medisch gekeurd moet worden.

Diverse Franse en Engelse media berichtten vrijdag al dat David Luiz een keuring onderging en dat de voltooiing van de grote transfer niet lang meer op zich zou laten wachten. Chelsea en Paris Saint-Germain reppen met geen woord over de hoogte van het transferbedrag, waarover men een akkoord heeft gesloten. Diverse grote media gaven aan dat er vanuit Parijs om en nabij de 49 miljoen euro wordt overgemaakt.

voetbalzone

Als dat bedrag correct is, wordt David Luiz in één klap de duurste verdediger aller tijden. Sinds 2002 is dat Rio Ferdinand, die voor 44,8 miljoen euro van Leeds United naar Manchester United verhuisde. David Luiz is momenteel in Brazilië met het nationale team. José Mourinho gaf eerder al zijn fiat voor een vertrek van de verdediger, die afgelopen seizoen niet meer dan negentien wedstrijden in de Premier League speelde.

Halverwege het seizoen 2010/11 betaalde Chelsea zelf 25 miljoen euro aan Benfica voor de mandekker, waarbij Nemanja Matic ook nog eens richting Portugal ging. Hij werd vier maanden geleden teruggekocht. David Luiz, die nog een contract voor twee seizoenen had bij Chelsea, ontmoet in het Parc des Princes zijn landgenoot en goede vriend Thiago Silva, met wie hij tijdens het WK achterin een duo vormt bij Brazilië.

Bezig met laden …