voetbalzone

‘David Luiz-like’-verdediger herpakt zich: ‘Heb van mijn fouten geleerd’

Gijs Freriks09 apr 2016, 11:00
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2016, 11:00
Advertentie

Dejan Lovren heeft zich na een teleurstellend debuutseizoen bij Liverpool herpakt. De centrale verdediger kreeg veel kritiek van supporters en analyticus Jamie Carragher vond de Kroaat de domste dingen doen. In de studio van Sky Sports omschreef hij Lovren op een gegeven moment als ‘David Luiz-like’ en door een deel van de achterban werd de aankoop gezien als de nieuwe Torben Piechnik. De Deen werd overgenomen van FC Kopenhagen, maar speelde slechts zeventien wedstrijden en wordt gezien als een van de slechtste aankopen ooit van Liverpool.

/

De 26-jarige Lovren vormt dit seizoen met Mamadou Sakho echter een relatief stabiel centrum en is daar erg blij mee, zo vertelt hij in de Engelse media. “Ik denk dat ik slimmer ben geworden, heb meer ervaring. Het was moeilijk, maar ik ben mij alleen maar op de wedstrijden en mijn defensieve taken gaan concentreren en het gaat nu oké. Ik geef alles voor het team en heb geleerd van mijn eerdere fouten, denk ik.”

“De samenwerking met Mama (Sakho, red.) verloopt goed. Maar we zijn een team en iedere speler is belangrijk, ook het 25e selectielid dat op de tribune zit. Door wedstrijden te spelen leer je elkaar beter kennen en we hopen op de huidige voet verder te kunnen gaan”, besluit Lovren, die tot dusver 69 wedstrijden in het eerste van Liverpool speelde.

Bezig met laden …