voetbalzone

David Luiz maakt indruk bij Chelsea: ‘Hij lijkt op Beckenbauer’

Yanick Vos26 nov 2016, 10:33
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2016, 10:33
Advertentie
/

Chelsea is op stoom de laatste weken en gaat het weekend in als koploper van de Premier League. Voormalig Arsenal-middenvelder Paul Merson ziet the Blues dit seizoen de landstitel pakken. Hij vindt Chelsea het beste team uit de Premier League, sinds manager Antonio Conte de boel op de rails heeft op Stamford Bridge.

Chelsea won negen van de eerste twaalf wedstrijden. De ploeg van Conte kreeg slechts negen doelpunten tegen, mede door het uitstekende spel van David Luiz. De Braziliaan keerde afgelopen zomer terug bij Chelsea en is het slot op de deur in de achterhoede. "Chelsea staat verdiend bovenaan en zijn wat mij betreft favoriet voor het kampioenschap”, zegt Merson tegen Daily Star.

Merson is diep onder de indruk van Luiz en vergelijkt hem met Franz Beckenbauer. "Het loopt als een trein sinds Antonio Conte is overgestapt naar een nieuw systeem", vervolgt Merson, doelend op de achterhoede bestaande uit drie verdedigers. "Het lijkt alsof ze niet te stoppen zijn. Hij lijkt het perfecte systeem gevonden te hebben. David Luiz lijkt ineens op Beckenbauer!”

Bezig met laden …