voetbalzone

David Luiz onder de indruk: 'Ajax speelt ongelooflijk goed voetbal'

Matthijs van Laar26 nov 2014, 12:42
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2014, 12:42
Advertentie
voetbalzone

Ajax leed dinsdagavond tegen Paris Saint-Germain de derde kansloze nederlaag op rij in Europa, maar desondanks was de stemming niet louter negatief. In het Amsterdamse kamp heerste ook tevredenheid over het vertoonde spel. Ook bij de tegenstander bleef niet onopgemerkt dat het jonge elftal van Frank de Boer over het nodige talent beschikt.

Stopper David Luiz verklaarde na afloop tegen een 'geweldig team' te hebben gespeeld. "Een ploeg met een fantastische filosofie en veel getalenteerde spelers", zei de Braziliaan na de 3-1 overwinning. "Ze spelen ongelooflijk goed voetbal, zo ook vanavond. Ze volgen altijd hun eigen filosofie. Met wat meer ervaring kunnen ze zich ieder jaar verbeteren."

Gregory van der Wiel kon die woorden beamen. "Veel jongens waren onder de indruk van de kwaliteiten van Ajax", vulde hij aan. "Ricardo Kishna, Lucas Andersen en Thulani Serero sprongen er wel uit. Ajax heeft veel goede jeugdspelers, dat ze met zulke jonge jongens zo goed kunnen spelen tegen een ploeg van ons niveau dwingt respect af", zei de rechtsback van les Parisiens.

Bezig met laden …