voetbalzone

Davids: 'Dit voelt net zo als een verloren Champions League-finale'

Bart Kruyt28 apr 2013, 07:00
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2013, 07:00
Advertentie

Edgar Davids won in het verleden de Champions League, de wereldbeker voor clubteams, de UEFA Cup en de Europese Supercup, maar beleefde zaterdag het dieptepunt uit zijn loopbaan. De speler/trainer verloor met het bescheiden Barnet FC met 2-0 Northampton en werd daardoor, op de laatste speeldag, gepasseerd door AFC Wimbledon. Barnet is gedegradeerd uit de League Two.

/

De ploeg van Davids eindigde als voorlaatste in de vierde Engelse divisie en zal volgend seizoen daardoor geen betaald voetbal meer spelen. "Dit is een bittere pil", zei Davids na afloop in de Engelse media. "De beoogde 51 punten, die normaal gesproken handhaving betekenen, hebben we gehaald. En tóch degraderen we. De spelers zijn uiteraard extreem teleurgesteld."

"Een Champions League-finale verliezen, dat gevoel had ik al. En dat is niet leuk", vervolgde Davids, doelend op de verloren finale uit 1998, met Juventus tegen Real Madrid. "En dit voelt net zo. Ik weet wat voor consequenties dit heeft voor de club." Davids weet nog niet of hij Barnet na de degradatie trouw zal blijven: daar zal de Nederlander in de aankomende dagen over na gaan denken.

Bezig met laden …