voetbalzone

Davids doet opvallende uitspraak: 'Rijkaard is geen goede trainer'

Daniel Cabot Kerkdijk17 nov 2012, 13:50
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2012, 13:50
Advertentie
/

Edgar Davids heeft zich positief uitgelaten over Louis van Gaal. "Ik praat niet over de beste managers", stelt Davids, om daarna toch te zeggen: "Van Gaal was als trainer één van de besten." Van Gaal en Davids wonnen midden jaren negentig bij Ajax samen zowel nationaal als internationaal alles wat er te winnen valt.

"Het was ongelooflijk hoe goed hij ons prepareerde voor de wedstrijden", zegt Davids in de Daily Mail over de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. "Marcelo Lippi was ook erg goed. Hij wist hoe hij een team moest smeden", vertelt Davids over zijn voormalige coach bij Juventus.

"Frank Rijkaard is geen goede trainer, maar wel een manager die goed met mensen om kan gaan", liet Davids, trainer/speler van het Engelse Barnet, ook weten. Dat was bij Roberto Mancini, zijn trainer bij Internazionale, niet het geval. Die kon juist slecht met mensen omgaan. "Ik wil niet negatief over mensen praten. Ik wil daarom niet over Mancini praten, want er waren niet zoveel positieve dingen."

Bezig met laden …