voetbalzone

Davids: 'Ik krijg hier helemaal niks. Ja, af en toe een flesje appelsap'

Bart Kruyt24 okt 2012, 17:40
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2012, 17:40
Advertentie

Edgar Davids speelde in zijn loopbaan voor grote clubs als Ajax, AC Milan, Juventus en Barcelona, maar vindt zichzelf nu terug in de kelder van het profvoetbal. De Nederlander werd eerder deze maand aangesteld als hoofdtrainer bij Barnet, de hekkensluiter van de League Two, het vierde niveau van Engeland. Davids stelde zichzelf vorige week nog op tegen Northampton Town en bij zijn debuut werd hij direct gekozen tot man van de wedstrijd in de klinkende 4-0 overwinning.

/

De 39-jarige middenvelder is blij met het nieuwe avontuur en benadrukt dat zijn keuze niets met geld te maken heeft. "Ik ben een amateur, krijg he-le-maal niks", zegt hij in NUsport. "Ja, af en toe een flesje appelsap. Ik krijg hier de mogelijkheid om mijn visie op voetbal verder te ontwikkelen, om mijn trainersdiploma's te halen, om te coachen samen met Mark Robson en Uli Landvreugd. Daarnaast kan ik ook blijven voetballen. Daarom heb ik deze kans met beide handen aangepakt."

En een plek in de Raad van Commissarissen bij Barnet, ziet Davids dat zitten? "Haha, nee, dan nog liever baas van de club", lacht hij. "Ik ben blij dat het hoofdstuk bij Ajax is afgesloten, daar kijk ik niet met plezier op terug. Hoewel Ajax wel kampioen werd en op financieel gebied een stuk gezonder is geworden. Daar heb ik ook mijn steentje aan bijgedragen, haha. Maar verder, ach, laten we het maar een leerzame ervaring noemen."

Bezig met laden …