voetbalzone

Davids: ‘Liever dit, dan ergens zijn waar het nergens toe leidt’

Erik van Dam13 okt 2012, 20:25
Laatst bijgewerkt: 13 okt 2012, 20:25
Advertentie

Edgar Davids is aan de slag gegaan als speler/trainer bij Barnet FC, de nummer laatst in de Engelse vierde klasse. Davids komt binnen als een grote naam en moet the Bees helpen weg te komen uit de kelder van de League Two. De keuze voor die club is een opvallende, zeker voor wie bedenkt dat Davids tal van interessantere aanbiedingen heeft ontvangen de laatste maanden.

/

In een interview met de Daily Mail zegt Davids te geloven in een verbetering van Barnets prestaties. Samen met Mark Robson zal hij het trainersduo vormen. “Ik geloof dat Mark en ik het in ons hebben. Er zullen ruzies komen, natuurlijk, maar het belangrijkste is knokken voor een resultaat. Je groeit niet, als je het voortdurend met elkaar eens bent. Ik geloof dat de kaarten op tafel moeten komen.”

“Eén van de doelen is resultaten te krijgen en spelers te ontwikkelen. Ik heb Mark hoog zitten, zijn filosofie is vrijwel dezelfde als die van mij. Ik denk niet dat dat een issue zal zijn. Als hij zus blijft zeggen en ik zo, tja, dan wordt het onmogelijk.” Davids had ook de mogelijkheid om ver buiten de League Two te werken. Vanuit de Verenigde Staten en het Midden-Oosten werden hem lucratieve aanbiedingen gedaan.

“Ik krijg ieder jaar op dezelfde dag aanbiedingen, maar die hoef ik niet”, aldus Davids. Eerder coachte hij een zondagamateur uit Brixton. “Ik voel me een gezegend mens, ben blij dat ik dit soort dingen kan doen. Ik ben gewoon liever in Brixton, om op een koude zondagmorgen te praten met een speler en hem te helpen plezier te hebben, dan ergens waar het vijftig graden is in de schaduw. Waar je weet dat het toch nergens toe leidt.”

Bezig met laden …