Davids wordt bij debuut voor Palace uitgeschakeld in Carling Cup

Bart Kruyt24 aug 2010, 23:43
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2010, 23:43

Edgar Davids heeft zijn debuut voor Crystal Palace achter de rug. De Nederlander, die voor het weekend voor één jaar tekende bij de club uit de Championship, stond dinsdagavond als linksback in de basis in de Carling Cup-wedstrijd tegen Portsmouth. Het bleek direct het laatste duel voor Davids te zijn in dit bekertoernooi, daar Pompey won na strafschoppen.

In de reguliere speeltijd hadden beide ploegen elkaar in evenwicht gehouden: Portsmouth was op voorsprong gekomen via David Nugent (’57), maar Ibrahima Sonko gaf deze marge negen minuten voor het einde uit handen met een eigen doelpunt: 1-1. Crystal Palace kwam kort hierna met tien man te staan wegens een directe rode kaart voor Wilfried Saha, die een harde tackle inzette, en even later werd Davids gewisseld.

Vanaf de kant zag de Nederlander hoe Portsmouth en Crystal Palace niet meer wisten te scoren, waardoor strafschoppen een beslissing moesten forceren. Er werden veertien strafschoppen genomen en Palace miste er vier, terwijl degradant Portsmouth er ‘slechts’ drie om zeep hielp. Zodoende bekerde Pompey verder en zit het toernooi er voor Davids en zijn nieuwe ploeggenoten op.

Van de clubs uit de Premier League die dinsdagavond al in actie kwamen ging alleen Blackpool in de fout. In een doelpuntrijk duel speelde de promovendus in eerste instantie met 3-3 gelijk tegen Milton Keynes Dons, waardoor het duel een verlenging kreeg. In deze extra speeltijd groeide Lewis Guy uit tot de grote man: hij maakte in de eerste speelhelft van de verlenging het winnende doelpunt (4-3).