voetbalzone

Davies herstelt langzaam van auto-ongeluk en moet WK missen

Robert Smid04 mei 2010, 14:03
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2010, 14:03
Advertentie
/

Charlie Davies kan het WK in Zuid-Afrika definitief vergeten. De Amerikaan raakte in oktober betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, waarna hij zelfs even op de intensive care belandde. Eind maart kon hij echter de looptraining hervatten bij zijn club Sochaux en leek het WK nog tot de mogelijkheden te behoren. Daar kan hij echter een streep doorheen zetten.

De aanvaller deed in oktober mee in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Honduras (2-3 winst), waarna hij betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk. Davies hield een gescheurde blaas en breuken aan zijn dij- en kuitbeen, gezicht en linkerelleboog over en zijn situatie was zelfs even kritiek. Bij het ongeluk kwam één persoon om het leven.

Ondanks dat hij anderhalve maand geleden weer aan de bak mocht op het trainingsveld bij Sochaux, heeft de medische staf van de Franse formatie aangegeven dat een WK er niet meer in zit voor de aanvaller. De Ligue 1-formatie rekent pas volgend seizoen op de aanvaller en heeft dus ook laten weten dat het mondiale toernooi niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Bezig met laden …