voetbalzone

Davies looft Jol: ‘Hij is een voetbaldier en heeft veel verstand van het spel’

Thijs Post28 jun 2011, 19:58
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2011, 19:58
Advertentie

Martin Jol staat nog niet zo lang aan het roer van Fulham, maar kan nu al rekenen op lovende kritieken van zijn pupillen. Bijvoorbeeld van Simon Davies, middenvelder van the Cottagers. De 31-jarige Davies komt werkelijk woorden tekort om de invloed van Jol te beschrijven.

/

“Hij is een manager die aanvallend voetbal promoot”, laat de Welshman optekenen op het digitale thuis van de club uit Londen. “Hij houdt er van als teams het veld breed houden en over de flanken proberen aan te vallen. We gaan naar voren, vallen aan en creëren zodoende veel kansen. Dat is belangrijk voor mij.”

“Als alles op zijn plaats valt, staat er een opwindend seizoen voor de deur”, gaat Davies verder. “Eén ding is zeker: het wordt leuk om naar ons te kijken. Jol is een voetbaldier en heeft veel verstand van het spelletje. Hij zit al zo lang in de voetballerij, dat hij veel ervaring heeft. Bij Tottenham Hotspur heeft hij het goed gedaan, dus hij weet wat er gevraagd wordt in de Premier League. Bovendien presteerde hij ook goed bij Hamburger SV en Ajax en heeft dus ook ervaring in Europa.”

“Hij is erg betrokken bij de training en vergroot het vertrouwen van de spelers”, vervolgt Davies zijn lofzang. “Hij heeft een filosofie die we allemaal begrijpen en hopelijk plukken we daar onze vruchten van.” Fulham begint het seizoen donderdag al: de Londenaren nemen het in de voorronde van de Europa League op tegen NSI Runavik van de Faeröer eilanden.

Bezig met laden …