voetbalzone

Davinson Sánchez mag Spurs voor 15 miljoen verlaten; vier clubs geïnteresseerd

Jonathan van Haaster05 jul 2023, 16:48
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 16:48
Advertentie

Davinson Sánchez staat voor een vertrek bij Tottenham Hotspur. De Colombiaan heeft in Noord-Londen nog een contract tot medio 2024, maar zijn rol daar lijkt na een uitermate teleurstellend seizoen uitgespeeld. Relevo weet te melden dat Villarreal hem ziet als de opvolger van sterkhouder Pau Torres, die op het punt staat te tekenen bij Aston Villa. Naast Villarreal zijn ook Galatasaray, Fenerbahçe en Spartak Moskou geïnteresseerd in Sánchez.

Of een deal daadwerkelijk tot stand gaat komen, is vooralsnog de vraag. Tottenham vraagt vijftien miljoen euro voor Sánchez, wat bij Villarreal wordt gezien als een fors bedrag. Tottenham-voorzitter Daniel Levy staat bovendien bekend als een meedogenloze zakenman, die doorgaans weinig water bij de wijn doet. Toch blijft Villarreal op zoek gaan naar een deal. De club staat op het punt om Torres aan Aston Villa te verkopen voor een bedrag tussen de 32,5 en 37,5 miljoen euro.

Villarreal kent in de strijd om de voormalig Ajacied concurrentie van Fenerbahçe, Galatasaray en Spartak Moskou. Verwacht wordt dat zij geen problemen zullen hebben om een goed bod in te dienen bij Tottenham, maar Villarreal vertrouwt erop dat eerdere ervaringen met Levy een voordeel kunnen bieden. El Submarino Amarillo nam de afgelopen jaren namelijk Giovanni Lo Celso en Juan Foyth (tijdelijk) over van Tottenham, terwijl Oranje-international Arnaut Danjuma de omgekeerde weg bewandelde. Relevo spreekt van een 'fantastische relatie' tussen beide clubs.

Sánchez belandde in 2016 in Europa bij Ajax, dat hem voor 5,5 miljoen euro overnam van Atlético Nacional. De mandekker ontpopte zich onder toenmalig trainer Peter Bosz direct tot sterkhouder in de defensie, waarin hij een centraal duo vormde met de toen nog onervaren Matthijs de Ligt. Ajax bereikte de finale van de Europa League en na het seizoen stond Tottenham op de stoep om Sánchez al na één seizoen voor 42 miljoen euro over te nemen. Tot op heden kwam de Zuid-Amerikaan tot 205 wedstrijden voor the Spurs, maar het afgelopen seizoen kon hij amper meer rekenen op een vaste basisplaats.

Bezig met laden …