voetbalzone

Davy Pröpper hervindt het plezier in het voetbal en keert terug bij Vitesse

Noel Korteweg27 jan 2023, 10:27
Laatst bijgewerkt: 27 jan 2023, 10:27
Advertentie

Davy Pröpper keert definitief terug in het profvoetbal. De 31-jarige middenvelder heeft een contract tot medio 2024 getekend bij Vitesse, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot en doorbrak in het eerste elftal. Het voelt goed om de voetbalschoenen weer aan te trekken, zegt Pröpper. “Ik ga er alles aan doen om van waarde te zijn voor het team, zodat we dichter in de buurt kunnen komen bij de plek waar Vitesse hoort.”

De middenvelder zette een jaar geleden, ondanks een nog doorlopend contract bij PSV, plots een punt achter zijn carrière. Pröpper was uitgekeken op de voetbalwereld en liet zijn verbintenis in Eindhoven verscheuren. PSV moest daardoor snel op zoek naar een vervanger, wat uiteindelijk Joey Veerman van sc Heerenveen werd. Na een pauze van iets meer dan een half jaar sloot Pröpper afgelopen herfst aan bij de groepstraining van Vitesse, op initiatief van Phillip Cocu.

“Het was een lastig besluit om te stoppen, maar het voelde destijds als een opluchting”, begint Pröpper op de clubsite van Vitesse. “Ik miste al geruime tijd het plezier en voelde me, mede daardoor, ook niet meer zo comfortabel.” De middenvelder nam na dat besluit bewust afstand van de voetbalwereld. “Dat is een belangrijke en leerzame periode geweest. Maar naarmate de tijd vorderde en ik steeds meer over de toekomst ging nadenken, groeide toch het gemis van het voetbal.”

De keuze om bij Vitesse terug te keren voelt goed voor de negentienvoudig international. “Ik heb veel fijne en warme herinneringen aan mijn dertien jaar bij deze club. Vitesse heeft mij gevormd en voelt wat voetbal betreft als mijn thuis. Daarbij is het prettig dat er met Cocu een bekend en vertrouwd gezicht voor de groep staat. De wijze waarop de trainer en Vitesse met mijn mogelijke terugkeer zijn omgegaan, heb ik als zeer prettig ervaren. Ik voel me ontzettend welkom en gewaardeerd, maar heb tegelijkertijd ook alle ruimte en tijd gekregen om naar mijn gevoel te luisteren.”

De spelmaker komt uit de jeugd van Vitesse en maakte in januari 2010 zijn debuut voor de hoofdmacht. Na 162 wedstrijden in het geel-zwart stapte Pröpper in 2015 over naar PSV, waar hij twee jaar zou spelen voordat hij een contract tekende bij Brighton & Hove Albion. Na vier jaar in de Premier League keerde hij in de zomer van 2021 transfervrij terug bij PSV, waarna hij een half jaar later voorlopig een punt achter zijn carrière zette.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …